NiP utslagna ur DH Dallas – Fnatic spelar för sin överlevnad

NiP utlagna på "GeT_RiGhT"s födelsedag. Foto: twitter.com/NiPGaming

DreamHack-turneringen blev ett tungt kapitel för Ninjas in Pyjamas. Dennis “dennis” Edman fick inte följa med flyget till USA på grund av visumregler och coachen Faruk “pita” Pita var tvungen att hoppa in som spelare.

Efter en ändring av gatunamnet för spelarhotellet blev “dennis” visumansökan nekad och det skulle ta 72 timmar innan han kunde följa efter sitt lag till Dallas. Processen visade sig ta ytterligare några timmar och när han väl fått tillstånd att åka var NiP redan utslagna ur turneringen.

Trots detta inledde NiP gruppspelet med en seger över TYLOO med 16-13. Det såg onekligen svajigt ut till en början för samtliga i laget men vid underläge 1-7 på T-sidan plockade Patrik “f0rest” Lindberg upp ett otroligt ace som avslutades med en 1 mot 3-clutch. Det blev vändningen för NiP som efter 7-8 i halvtid kunde vinna relativt komfortabelt på CT-sidan.

I nästa omgång väntade FaZe Clan, som lättare kunde utnyttja att NiP spelade med en stand-in. “pita” fick bara 9 kills totalt över de två kartorna men även Jonas “Lekr0” Olofsson spelade under sin normala förmåga och FaZe vann enkelt med 2-0 i kartor (16-6, 16-7). Bästa svensk i matchen var utan tvekan FaZes Olof “olofmeister” Kajbjer som hade en rating på totalt 1.41 efter båda kartorna.

Jämn kamp på Dust2 när allt stod på spel

Med kniven mot strupen väntade franska Vitality, som senast i helgen vann cs_summit 4. Svenskarna fick ännu en tuff start och fick bara med sig fyra rundor från T-halvan på Overpass. De hann få med sig fyra rundor till på andra halvan innan Vitality kunde avsluta kartan med 16-8.

Innan lagen gick in till Dust2 kändes det något uppgivet för NiP men när kartan väl startade kunde de efter en vunnen pistolrunda och ett snyggt ace av Fredrik “REZ” Sterner i tredje rundan gå upp i en 4-0-ledning. Vitality tog sig sedan tillbaka och kunde vinna första halvan med 9-6. När fransmännen sedan vann efterföljande pistolrunda kändes det svårt för NiP att repa sig men ninjorna gav inte upp. Framför allt “pita” bjöd på några fina rundor när han försvarade CW och med två rundor kvar stod det 14-14.

NiP chansade då på att hålla tre spelare närmare B-bombplatsen och när A-spelarna höll sig mot Long lämnade de A-bomplatsen öppen för att istället spela retake. Det skulle de inte gjort, för när Vitality blev erbjudna fingret tog de hela handen och kunde efter bombplant enkelt försvara bombplatsen. Vitality vann med 16-14 och NiP får lämna Dallas (de som fick åka dit, det vill säga) besvikna med en 9-12-plats i turneringen.

Inte den födelsedag som Christopher “GeT_RiGhT” Alesund hade hoppats på, men vi på Esportare hälsar ändå stort grattis!

Fnatic inledde starkt

Fnatic fick en ganska svår lott när de skulle möta Cloud9, på deras hemmaplan i USA, i den första gruppspelsomgången. Det visade sig dock tidigt att de stod mer än väl redo för utmaningen. Efter 10(!) vunna rundor som terrorister på Train, var det inte svårt att stänga ner matchen som CT. 16-7 totalt och fint spel från hela laget, även om Jesper “JW” Wecksells och Simon “twist” Eliassons insatser går att lyfta något extra.

I andra omgången väntade brasilianska FURIA, som något oväntat besegrat NRG med samma siffror som Fnatic hade i första omgången, 16-7. Det som tycktes kunna vara en tacksam motståndare, i matchen där vinnaren skulle vara klar för slutspel, blev istället en mardröm för Fnatic.

Fnatic valde att spela Mirage, en karta de normalt sett känner sig trygga på, men FURIA visade upp att de minsann också visste hur man spelade den och gick upp i en 9-2-ledning på CT-sidan. Fnatic gav sig en chans att komma tillbaka in i matchen när de vann de fyra sista och avslutade halvan i underläge med 6-9. På andra halvan fortsatta FURIA att inleda starkt genom att ta fem av de fösta sex rundorna. Svenskarna slog sedan tillbaka något men det räckte inte till utan FURIA kunde vinna kartan med 16-12.

Om FURIA fick en bra start på Mirage, fick de en ännu bättre på deras egna kartval, Nuke. Fnatic som startade på CT-sidan kunde inte inledningsvis hitta något sätt att stoppa brasilianarna och FURIA gick upp i en 10-1-ledning. Halvan slutade 11-4 till FURIA och även om Fnatic kunde plocka hem åtta rundor själva på sin T-sida var försprånget för stort för att ta ikapp. 16-12 till FURIA som därmed är klara för slutspel och gör upp med ENCE om vilket lag som går direkt till semifinal.

För Fnatics del väntar nu ett tufft möte med Renegades om vilka som får spela vidare i turneringen. Vinnarna där gör upp med vinnarna från mötet mellan G2 och NRG om en kvartsfinalplats. Matchen mellan Fnatic och Renegades spelas kl 19.00 ikväll svensk tid.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here