NiP utslagna från V4

Ninjas in Pyjamas förlorade i kvartsfinalen mot Virtus.Pro och är därmed utslagna från V4 Future Sports Festival i Budapest.

NiP inledde turneringen med att besegra polska adwokacik med 2-0. På Train, som var första kartan, blev det en jämn kamp men ninjorna lyckades vinna efter övertid med 19-16. På svenskarnas egna kartval, Overpass, var det däremot en mer övertygande seger. Efter 12-3 som terrorister kunde de snabbt plocka hem kartan med 16-3.

I den andra omgången mötte NiP brasilianska MIBR som besegrat GAMERZONE i första omgången. På inledande Inferno fick NiP en bra start på T-sidan. De vann den första halvan med 10-5. MIBR lyckades dock komma tillbaka på deras egna terroristsida och tog kartan till övertid. Väl där var MIBR starkast och vann Inferno med 22-20. På efterföljande Dust2 hade NiP mindre att sätta emot. MIBR vann tämligen enkelt med 16-6 och hela matchen med 2-0, vilket säkrade dem en plats i semifinalen.

1-1 i matcher för NiP gav dem en plats i kvartsfinalen och där väntade polska Virtus.Pro. VPs Michal “MICHU” Müller hade en bra dag på jobbet och gjorde det tufft för svenskarna på Mirage. VP hade en övertygande T-sida och fick med sig tio rundor till sidbytet. De polska spelarna förvaltade övertaget väl och vann kartan med 16-9.

Virtus.Pro vann båda pistolrundorna på Mirage och fortsatte på samma sätt på Nuke. De tog kommandot initialt och även om NiP kvitterade till 3-3 kunde den starkare CT-sidan behålla kontrollen och ledningen 10-5 vid sidbytet. VP vann även sin fjärde pistolrunda för dagen och gick snabbt upp till 15-5. En runda till skulle då räcka för att avgöra hela matchen men då påbörjade NiP sin comeback. Runda efter runda vann svenskarna tills de hade tagit sig tillbaka till ställningen 14-15 och den sista rundan av de ordinarie 30 väntade. Först då lyckades VP ta den avgörande och stänga matchen.

NiP lämnar nu Budapest med en 5-6 plats och 13 800 dollar, i vad som kan ha varit Cristopher “GeT_RiGhT” Alesunds sista turnering med laget.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here