HemCounter-StrikeNiP ute ur ECS-slutspelet i London

NiP ute ur ECS-slutspelet i London

NiP hade ett mindre lyckat slutspel i ECS Season 7 som avgörs i London denna helg. 

Efter att ha åkt ur tidigt i DreamHack Masters Dallas gjorde Ninjas in Pyjamas förändringar inför LAN-finalerna av ECS S7 i London och lät Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund ta över IGL-rollen. Tanken med att frigöra större del av Jonas ”Lekr0” Olofssons fraggingpotential gav visserligen en del utdelning för honom personligen, men inte för NiP som lag.

NiP tog sig an NRG i den första gruppspelsomgången på Train. Svenskarna startade på CT-sidan och gick snabbt upp i en 5-0-ledning. Även om NRG knep några rundor hade NiP kontroll på första halvan som slutade 10-5 i ninjornas favör.

På T-sidan däremot var de inte alls särskilt framgångsrika. NiP lyckades bara få med sig en runda och amerikanerna körde över dem totalt. 16-11 slutade kartan till NRG, som avancerade och fick möta FURIA som överraskande slagit Astralis i deras första omgång.

Överkörda av Astralis i måstematchen

Brasilianarnas skrällseger innebar att det var Astralis som NiP skulle få göra upp med om sin överlevnad i turneringen. De skickliga danskarna gjorde inte processen särskilt lång. När det efter 10 spelade rundor på Inferno stod 9-1 till Astralis kändes det redan avgjort. NiP ryckte dock till och fick med sig fyra rundor på raken. Astralis avslutade halvan med en rundseger, trots ett relativt dåligt köp, och hade en ledning med 10-5 vid sidbytet.

När NiP sedan förlorade den efterföljande pistolrundan gick luften ur och Astralis kunde springa i mål med första kartan utan att tappa någon runda som terrorister. 16-5 på Inferno och NiP fick ladda om inför deras eget kartval, Overpass.

På Overpass fortsatte danskarnas dominans och de tog tidigt en 6-1-ledning. NiP kom sedan in i matchen något och avslutade CT-halvan i underläge 6-9. Sedan var det likt Inferno totalt nedstängt från Astralis i andra halvan och NiP fick inte med sig en enda runda. Kartan slutade 16-6, matchen 2-0 till Astralis och NiP får packa väskorna och åka hem.

Det återstår att se om det är ”GeT_RiGhT”s nya ledarskap som är vägen framåt för NiP. De har nu ett litet uppehåll och har chansen att träna mycket innan nästa event, ESL One Cologne, som börjar 2 juli.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier