NiP till upper bracket final i StarSeries – Fnatic till lower bracket final

Foto: csgo.starladder.com

Båda två av de stora svenska lagen har haft framgång i turkiska Belek där StarSeries & i-League Season 8 spelas just nu. NiP har än så länge imponerat mest men Fnatic har definitivt chansen att gå långt i turneringen.

Fnatic inledde med att möta brasilianska Imperial i första omgången. Svenskarna höll för favorittrycket och vann med 2-0 i kartor efter 16-7 på Train och 16-14 på Inferno. De senaste tillskotten i laget, Robin “flusha” Rönnquist och Maikil “Golden” Selim stod för fina prestationer.

Mot Renegades i omgång två fick Fnatic det tuffare. Renegades visade upp ett fint terroristspel på Mirage som Fnatic inte kunde få stopp på och på Inferno stängde de ner kartan ordentligt som CT. 16-9 och 16-13 till australiensarna och Fnatic skickades till lower bracket och match mot Mousesports.

Matchen var på förhand oviss och den visade sig bli oerhört jämn även inne på servern. Den första kartan, Train, gick till övertid efter att båda lagen vunnit sina CT-sidor med 9-6. Fnatic lyckades dock vinna kartan med 19-17 i den första övertidsomgångens sista runda. Även Inferno var jämn inledningsvis och Mouz hade en knapp ledning med 8-7 när svenskarna gick över till CT-sidan. Där höjde de sitt spel och var effektiva i sitt försvar av bombplatserna. Fnatic kunde till slut vinna kartan med 16-12 och matchen med 2-0.

Övertygande spel från NiP

Ninjas in Pyjamas inledde även de turneringen mot brasilianskt motstånd i form av FURIA. Första kartan Train blev en jämn drabbning där veteranen Patrik “f0rest” Lindberg spelade strålande för sitt lag, som kunde genomföra en stark comeback på T-sidan efter halvdant CT-spel. Train slutade 16-13 till svenskarna. NiP valde att spela Nuke och deras offensiv tog FURIA med storm i den första halvan. 11-4 på T-sidan bådade gott för fortsättningen och mycket riktigt kunde övertaget förvaltas väl när kartan stängdes med slutsiffrorna 16-5.

I andra omgången väntade tuffare motstånd då världstreorna Evil Geniuses enkelt städat av 5POWER i deras första omgång. Amerikanerna hade inte förlorat någon gång på Dust2 eller Inferno de senaste tre månaderna, utan hade 21 raka segrar totalt över båda kartorna. Båda dessa kartor spelades i denna match och på båda dessa kartor fullständigt mosades EG av NiP med 16-4. Däremellan hann dock EG med att knycka NiPs kartval Nuke från dem med 16-14. Återigen var det “f0rest” som visade vägen för svenskarna när han på Dust2 hade en rating på 2.01 och 28-10 i K-D. Han har i dagsläget näst bäst rating av alla i turneringen, endast passerad av den suveräne Mathieu “ZywOo” Herbaut i Vitality och visar att han håller på den högsta nivån ännu.

NiP ska nu spela upper bracket final mot G2 där vinnaren går direkt till slutspelets upper bracket semifinal. För Fnatic väntar MIBR och även de har chansen till att ta en plats i slutspelets upper bracket. Då måste de först besegra MIBR och sedan vinna över förloraren mellan Vitality och Renegades.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here