HemCounter-StrikeNinjas in Pyjamas klara för semifinal IEM Oakland 2017

Ninjas in Pyjamas klara för semifinal IEM Oakland 2017

Gruppspelet i IEM Oakland 2017 har spelats klart och det svenska laget Ninjas in Pyjamas är efter gruppseger klara för semifinal. Genom gruppvinsten så får NiP hoppar över kvartsfinalen och istället vänta på sina kommande motståndare.

Man vann sin grupp på ett övertygande sätt genom att slå fyra utav sina gruppmotståndare och förlora endast mot SK Gaming:

  • NiP – Astralis: 16-11
  • NiP – SK Gaming: 13-16
  • NiP – Cloud9: 16-4
  • NiP – MongolZ: 16-5
  • NiP – Envy: 16-11

NiP vann gruppen på ett övertygande sätt

Man slutade alltså som gruppsegrare med 4-1 i matcher och man gjorde det på ett imponerande sätt där ingen utav segrarna egentligen blev någon rysare utan relativt komfortabla segrar.

Grupp A sluade så här:

IEM Oakland Grupp A
Grupp A

Grupp B slutade så här:

IEM Oakland Grupp B
Grupp B

“Vi har allt vi behöver bara vi hittar balansen”

I en intervju med hltv.org efter gruppspelet så säger Ninjas in Pyjamas-spelaren “Draken” att han tycker att laget har allt som krävs för att vinna så länge de hittar balansen. Han säger också att det kändes bra på förhand inför turneringen och att laget har tränat mycket och fokuserat inför.

Det är också viktigt för Ninjorna att vända på en negativ trend där man den senaste tiden inte riktigt lyckats på samma sätt som när man var dominanta på Counter-Strike scenen.

I semifinalen väntar SK Gaming

Efter att kvartsfinalerna spelats så står det nu klart att SK Gaming blir laget som man möter i kampen om en finalplats. Alltså samma lag som man förlorade i gruppspelet mot med siffrorna 13-16. I den andra semifinalen möts vinnaren av Grupp B FaZe Clan och Cloud9 som slog ut Gambit Esports i sin kvartsfinal.

Semifinalerna spelas under lördagskvällen och natten svensk tid där NiP vs SK Gaming börjar runt 22.00. Finalen spelas sedan under söndagen med start runt 21.30.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier