NiP och Fnatic vidare till andra gruppspelet i ESL Pro League

Båda de svenska storlagen landade på en andraplats i sina respektive grupper i ESL Pro League Season 10. Det innebär att de får kvala vidare i det andra gruppspelet för att kunna nå slutspelet av serien, vilket avgörs i Odense i december.

Ninjas in Pyjamas fick en tuff inledning i grupp B då man mötte Heroic i första omgången. Danskarna valde att spela Vertigo, en karta som vi inte är vana att se NiP på då det brukar vara deras första ban när det kommer till kartveto. Osäkerheten på kartan lös också igenom och Heroic vann enkelt med 16-7. Inte heller på sitt eget kartval, Nuke, kunde svenskarna rycka upp sig. En mycket svag T-sida ledde till slut till en förlust med 12-16 och Heroic vann matchen med 2-0.

I den andra omgången stod Sprout för motståndet. Där började NiP med att vinna Mirage med 16-13. NiP valde sedan återigen att spela Nuke, vilket inte heller denna gång visade sig vara lyckat. De fyra rundorna de plockade på sig som terrorister var de enda de skrapade ihop totalt och Sprout kvitterade matchserien innan det var dags för avgörande Inferno. Det blev en jämn kamp som till slut NiP vann med 16-14 och deras hopp om att ta sig vidare från gruppspelet levde.

I omgång tre väntade storfavoriterna Vitality som vunnit sina båda två inledande matcher. Ninjas in Pyjamas visade sig dock vara redo för uppgiften. Svenskarna vann först övertygande med 16-6 på Overpass och därefter med 16-7 på Dust2. Fredrik “REZ” Sterner bjöd på strålande spel under hela kvällen. Vinsten gjorde att Heroic, NiP och Vitality alla tre hamnade på 6 poäng men att danskarna tog direktplatsen till slutspelet på rundskillnad och att NiP och Vitality får kvala vidare i gruppspel nummer två.

Fnatic fortsatte sitt fina spel från Malmö

Segerstinna från DreamHack Masters Malmö klev Fnatic in i grupp C där de mötte North i första omgången. Ludvig “Brollan” Brolin hade stor show när han till stor del på egen hand stod upp mot danskarna och ledde sitt lag till seger med 16-11 på Nuke och samma segersiffror på Inferno. 2-0 till Fnatic som därmed fick den start de hoppats på.

Därefter ställdes de mot polska Aristocracy och första kartan var Train. Fnatic förvaltade den tidiga 7-0-ledning man plockade på sig och kunde vinna kartan med 16-11. På deras egna kartval, Overpass, var det istället Aristocracy som fick en bra start och hade med sig 12 rundor efter sin CT-sida. Fnatic kunde aldrig riktigt ta sig tillbaka och kartan slutade 8-16. Allt skulle avgöras på Mirage och svenskarna lyckades göra processen relativt kort. 11 rundor som T banade väg för en komfortabel seger när de på CT-sidan kunde stänga kartan med 16-8 och hela matchen med 2-1.

I gruppfinalen stod Astralis, som likt Fnatic vunnit de båda inledande matcherna. Det blev en jämn kamp där det krävdes samtliga av de ordinarie 30 rundorna på både Inferno och Train. Båda kartorna slutade dock till danskarnas favör som vann 16-14, 16-14. Även för Fnatic väntar nu den andra gruppspelsfasen. Ikväll inleds grupp D och först när den är avgjord får vi veta vilka samtliga åtta lag blir, som ska tävla vidare om fyra platser till ESL Pro League S10 Finals i Odense. Finalserien kommer att avgöras mellan den 3-8 december och har en total prispott på 750 000 dollar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here