HemCounter-StrikeNy seger för Ninjas in Pyjamas efter maximal spänning mot Cloud9

Ny seger för Ninjas in Pyjamas efter maximal spänning mot Cloud9

Ninjas in Pyjamas stod för en imponerande seger i den första omgången av PGL Antwerp Major. Under lördagskvällen ställdes man därefter mot Cloud9 på Inferno där lagen bjöd på maximal spänning.

Man fick en tuff start på CT-sidan av Inferno mot Cloud9 då man förlorade pistolrundan och hamnade i ett 0-5 underläge. Men därefter kom Ninjas in Pyjamas igång och kunde börja jämna ut siffrorna.

På den tionde rundan stod man för en viktig re-take av bombplatsen där Hampus till slut löste en 1v1 och defusade bomben till resultatet 5-5. Man kunde därefter för första gången i matchen ta ledningen och sen avsluta första halvan med 8-7 i rundor som CT.

Maximal spänning efter stark T-sida

Den andra halvleken bjöd på maximal spänning när det skulle avgöras. Man inledde på bästa sätt genom att vinna pistolrundan och den efterföljande rundan.

Lagen turades därefter om att ha initiativet men Ninjas in Pyjamas stod för en stark T-sida och kunde plocka på sig viktiga rundor. Till slut var lagen framme vid ställningen 14-14 och förlängning såg ut att kunna bli en realitet.

Men Ninjas in Pyjamas tyckte annorlunda och kunde plocka de båda kvarvarande rundorna. På den sista rundan var det till slut en 1v1 mellan NiP’s “Brollan” och Cloud9’s “Sh1ro” där den ryske spelaren gick vinnande ur duellen, men tiden hade runnit ut då han inte hade ett defuse kit tillgängligt.

Ninjas in Pyjamas står nu på 2-0 i Legend Stage och man har nu behöver man bara vinna en match till för att gå vidare till Champion Stage. I nästa omgång ställs man mot Na’Vi som också vunnit sina matcher hittills.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier