HemCounter-StrikeNiP behåller sin plats i ESL Pro League

NiP behåller sin plats i ESL Pro League

Det blev aningen nervkittlande för NiP i kvalet om platserna till tionde säsongen av ESL Pro League. Svenskarna lyckades dock lösa den sista platsen efter att ha besegrat Heretics med 2-1.

Efter att ha förlorat i förkvalet mot Windigo, som sedan besegrade Heretics i förkvalsfinalen och tog den första direktplatsen, hamnade NiP bland de fyra lagen i det riktiga kvalet som skulle göra upp om de sista två platserna i ESL Pro League S10.

I den första matchen ställdes de mot tyska Sprout, där det blev en oerhört jämn och spännande drabbning på första kartan, Mirage. Efter att båda lagen vunnit sina CT-sidor med 11-4 väntade övertid och det krävdes samtliga rundor av den andra övertidsomgången innan Sprout stod som segrare med 22-20.

Luften gick något ur ninjorna som hade svårt att få igång spelet på efterföljande Train. NiP hade en bra period i mitten av sin T-halva, där de lyckades ta 5 rundor i rad men det var också de enda de fick på den halvan. Tyskarna däremot kom ut starka på sin T-sida efter att ha vunnit pistolrundan och kunde till slut stänga kartan med 16-6.

Med kniven mot strupen ställdes NiP mot Spirit, där förloraren skulle få finna sig i att spela ESEA MDL Season 32 när seriespelet drar igång på riktigt. Efter en relativt svängig tillställning på Inferno lyckades NiP, anförda av Patrik “f0rest” Lindbergs individuellt fina prestation, ta hem kartan med 16-12.

“f0rest” fortsatte sitt skickliga spel på Overpass, där svenskarna tog hem första halvan med 9-6 efter en stark T-halva. Som CT kunde ninjorna enkelt stänga ner kartan och vann komfortabelt med 16-7. I den direkt avgörande matchen om den sista platsen till ESL Pro League väntade nu laget som skickat NiP ut ur förkvalet, Heretics.

Revanschsuget NiP

Efter att Heretics förlorat mot Sprout, fanns det alltså bara en plats kvar för de båda lagen att slåss om. Då båda lagen kom från ESL Pro League S9 väntade degradering för något av dem, vilket framförallt för NiP, skulle anses vara ett fiasko.

NiP inledde starkt på Nuke, en karta de ser allt mer bekväma ut att spela och som nya spelaren Nicolas “Plopski” Gonzalez verkar ha hittat sin roll bra på. De vann den svårare T-sidan med 8-7 och kunde sedan på CT-sidan stå emot fransmännens offensiv. 16-10 totalt och därefter väntade Inferno, som Heretics besegrade NiP på med 16-14 i förkvalet. Även denna gång blev det seger för Heretics, som visade upp ett fint spel på terroristsidan. Ledning med 9-6 vid halvtid förvaltades till en kartseger med 16-12 för fransmännen.

Den sista och avgörande kartan blev Dust2, som även den vanns av Heretics under förkvalet. Denna gång fick dock NiP upp farten bra på T-sidan och kunde plocka hem 10 av de 15 första rundorna. Även Heretics startade bra på sin T-sida och närmade sig NiP efter att ha plockat samtliga av de fyra inledande rundorna av andra halvan. NiP kunde dock slå tillbaka och kopplade sedan åter greppet om matchen. Svenskarna löste till slut en seger med 16-11 och säkrade därmed fortsatt spel i den högsta seriedivisionen.

Värt att nämna var “Plopski”s fina insats mot Heretics. Med en K-D-statistik på +32 och en total rating på 1.66 över tre kartor visade han verkligen vilken potential han besitter och var en starkt bidragande orsak till att NiP klarade av att behålla sin plats till nästkommande säsong av ESL Pro League, som drar igång i oktober.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier