HemCS:GONinjas in Pyjamas vidare till Blast Premier Fall Finals

Ninjas in Pyjamas vidare till Blast Premier Fall Finals

Ninjas in Pyjamas är klara för Blast Premier Fall Finals efter att man i den avgörande matchen slagit Heroic med 2-1 i kartor. En stark T-sida på den tredje kartan Overpass blev avgörande för svenskarnas avancemang.

Efter att man förlorat mot Team Liquid med 2-0 i kartor blev Ninjas in Pyjamas nedputtade till sista chansen-matcherna för att kunna kvalificera sig för Blast Premier Fall Finals. Där ställdes man mot danskarna i Heroic (som också förlorat mot Team Liquid med 2-0).

Den avgörande matchserien inleddes på kartan Inferno där det var Ninjas in Pyjamas som inledde bäst. På T-sidan gick man upp i en ledning 5-1 i rundor efter att framgångsrik ha fått till plant och sprängd bomben i fyra rundor.

Heroic kunde dock komma tillbaka och vinna den första halvleken med 8-7. Men Ninjas in Pyjamas rivstartade sedan på CT-sidan och kunde vinna hela 7 rundor i rad till en ledning 14-8. Avgjort kan man tro men Heroic stod för en enastående comeback till 14-14. Men NiP hittade tillbaka in i matchen och kunde vinna de två avslutande rundorna till 16-14.

Framgångsrik T-sida på Overpass avgjorde

På den andra kartan, Mirage, var det inledningsvis en jämn första halvlek som Ninjas in Pyjamas kunde vinna med 8-7 som CT-sidan. Men när Heroic fick spela CT-sidan var det inget snack utan man vann samtliga rundor utom en fram till slutresultatet 16-9 och kvitterat 1-1 i kartor.

Det blev Overpass som skulle skilja lagen åt och skicka ett lag vidare till Fall Finals och det andra till Fall Showdown. Ninjas in Pyjamas inledde som T-sidan och stod för en stark halvlek som man kunde vinna med 11-4.

Heroic inledde den andra halvleken bra och tog pistolrundan samt de efterföljande två. Men när Ninjas in Pyjamas fick tag i vettiga vapen så kunde man som CT-sidan vinna fem raka rundor och fastställa slutresultatet 16-7 och 2-1 i kartor.

Ninjas in Pyjamas och fem andra lag är nu kvalificerade för Blast Premier Fall Finals som avgörs i slutet av November med en total prispott på 400 000 dollar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna