HemCS:GONinjas in Pyjamas tappade allt mot Mousesports - Utslagna ur IEM Cologne...

Ninjas in Pyjamas tappade allt mot Mousesports – Utslagna ur IEM Cologne 2022

Ninjas in Pyjamas hade tagit sig hela vägen till en avgörande match mot Mousesports om en plats i kvartsfinalerna. Man inledde även på bästa möjliga sätt genom att vinna den första kartan och ta en stor ledning på Inferno. Men därefter fallerade det mesta och Mouz kunde vända och vinna två raka kartor och säkra en kvartsfinalplats.

Intel Extreme Masters Cologne är i full gång och under söndagen så avgjordes de sista matcherna i gruppspelet. Ninjas in Pyjamas hade tagit sig hela vägen till en avgörande match mot Mousesports om en kvartsfinalplats.

Tidigare under gruppspelet hade NIP inlett starkt genom att slå Heroic med 2-0 följt av en inte helt oväntad förlust mot Na’Vi. Därefter slog man G2 Esports med 2-1 kartor för att avancera och ställas mot Mousesports.

NIP vann trots Mouz smarta drag

Den avgörande bäst-av-tre matchen inleddes på Vertigo – en karta som valdes av Mousesports. Man förklarade i intervjun före matchen att valet föll på Vertigo för att NIP inte hade spelat just den kartan med den här lineupen av spelare på tre månader. Ett val som även imponerade på experterna i studion.

Inledningsvis såg det onekligen ut som en bra val av Mouz då man vann pistolrundan som T-sidan och gick upp i en ledning med 4-0. Men då vaknade Ninjas in Pyjamas till och vann inte mindre än 9 raka rundor efter en rad imponerande retakes av bombplatser. Den första halvan slutade med ledning 9-6 för Ninjas in Pyjamas.

På den andra halvan kunde NIP inleda med en vunnen pistolrunda, samt den efterföljande rundan. Mousesports kunde dock klamra sig kvar i matchen och jämna ut siffrorna till 11-9 för NIP. Men med en stark avslutning och vinst i fem raka rundor kunde Ninjas in Pyjamas stänga kartan med 16-11. Flest kills hade ”Brollan” som stod för en stark karta med en utslagsgivande insats.

Enorm ledning för NIP på Inferno

När det var dags för Inferno, Ninjas in Pyjamas val av karta, fortsatte man på inslagen väg. Ninjorna tog en ledning med 7-0 samt 9-2 och såg ostoppbara ut. Mouz kunde utjämna siffrorna genom seger i de fyra sista rundorna av halvan. Mousesports ”torzsi” hade även gjutit mod i laget efter att han lyckats med en kill med kniven följt av en defuse av bomben.

Efter den här punkten tappade Ninjas in Pyjamas sitt spel helt och hållet. Man lyckades bara ta tre rundor som CT-sidan trots en vunnen pistolrunda. Mousesports kunde relativt enkelt kvittera matchserien med 16-12 på Inferno.

På den tredje kartan var det aldrig något snack om saken trots att Ninjas in Pyjamas vann de tre första rundorna. Därefter blev det inte en enda runda till för svenskarna. Mousesports vann 16 rakar rundor och är nu klara för kvartsfinal.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna