HemCS:GOMousesports mästare i Shanghai

Mousesports mästare i Shanghai

Det blev till slut Mousesports som stod som mästare av CS:GO Asia Championship 2019, efter att ha besegrat ENCE i finalen.

ENCE har under den senaste tiden haft en svag form och det flöt inte på smärtfritt när de plockade in Miikka ”suNny” Kemppi i laget. Inför denna turnering verkade laget däremot ha fått ihop spelet bättre och vann grupp B efter att ha besegrat ViCi och just Mousesports. Något oväntat var det hemmahoppet TYLOO som toppade grupp A och som därmed också tog en direktplats till semifinalerna.

Mousesports tog sig efter seger mot AVANGAR och förlusten mot ENCE till kvartsfinal, där de mötte Evil Geniuses. Favoritskapet låg på förhand hos EG även om de inlett turneringen svagt. Mouz spelade dock mycket bra och lyckades ta hem matchserien med 2-0 efter 16-10 på Overpass och 16-13 på Inferno.

I semifinalen bjöd TYLOO på en god kamp och plockade första kartan, Overpass, av Mousesports med 16-6. Mouz kom tillbaka på Inferno efter en jämn drabbning där det behövdes övertid för att avgöra. Även Dust2 blev en spännande affär där det krävdes 30 rundor innan Mouz till slut kunde klämma fram sin 16:e runda och knipa finalplatsen.

För ENCE blev semifinalen också en jämn batalj där MIBR vann med 16-14 på inledande Train. Det finska laget kom dock tillbaka på Mirage som de vann med 16-11 och kunde sedan avgöra matchen på Overpass med 16-10.

I finalen visade Mousesports att de var det bättre och mer samspelta laget. De tog sin revansch på ENCE från gruppspelet och vann Train med 16-10 och på Inferno skrevs slutsiffrorna till 16-11. Insatsen i Shanghai får ses som stora steg framåt för båda finallagen, som haft en del problem med att tävla om stora titlar på sistone. Mousesports turkiske AWP-spelare, Özgür ”woxic” Eker, stod för en fin turnering och blev utsedd till MVP av HLTV.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna