Mousesports besegrade Fnatic i finalen av ESL Pro League Finals

Mousesports vann över Fnatic i finalen i Odense. Foto: ESL

Fnatic tog sig till finalen av ESL Pro League S10 men föll på målsnöret mot Mousesports. Finalen blev aldrig riktigt spännande då Mouz vann med 3-0 i kartor.

Fnatics väg till finalen gick via en imponerande seger med 2-0 över Team Liquid i kvartsfinalen och sedan en stark vändning mot NaVi i semifinalen efter att ha förlorat första kartan. Mousesports besegrade Evil Geniuses i sin kvartsfinal med 2-1, varav sista kartan vanns med dräpande 16-0. I semifinalen slog man därefter ut favoriterna Astralis, efter en nagelbitare som också krävde tre kartor.

Finalen, som avgjordes i bäst av fem kartor, inleddes på Inferno. Fnatic vann första pistolrundan men hamnade snabbt i underläge med 2-5. De lyckades dock reda ut halvan och ledde med 9-6 när de skulle gå över till CT-sidan. I den andra halvan var det Mousesports för hela slanten. Fnatic lyckades enbart ta två rundor som CT och Mouz vann kartan med 16-11.

På Mousesports första kartval, Train, stod det återigen 9-6 till Fnatic när det var dags för sidbyte. När svenskarna sedan vann kartans andra pistolrunda såg det ljust ut. Men likt efter den första pistolrundan på Inferno, kunde Mouz vinna den efterföljande med ett force-buy. Mouz släppte sedan inte greppet utan vann återstående rundor till resultatet 16-10.

Inledningen på Mirage var något svängig och efter nio rundor ledde svenskarna med 5-4. Efter att ha stoppat en B-rush i den tionde rundan tog Mousesports över kommandot av halvan och kunde vinna den med 10-5. Fnatic började äta upp försprånget på CT-sidan och låg efter 24 spelade rundor under med 11-13. Närmare än så kom dock inte Fnatic. Den danska publiken i Odense hejade fram Finn “karrigan” Andersen och hans Mousesports, som stängde kartan med 16-11 och vann finalen med 3-0.

Matchens och turneringens gigant var Robin “Ropz” Kool, som i finalen hade en K-D-statistik på 74-45 och en rating på 1.39. Med en totalrating på 1.24 blev han även utsedd till turneringens MVP. Han hade god konkurrens ifrån Ludvig “Brollan” Brolin, som även han bjöd på en fin individuell insats i finalen med 71-58 i K-D och 1.36 i rating. Mousesports vann utöver 250 000 dollar även en plats i IEM Katowice 2020, samt är nu ett av fem lag som har tagit en turneringsseger som ingår i Intel Grand Slam Season 3.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here