HemCS:GOLiquid står som segrare i Sydney

Liquid står som segrare i Sydney

Det krävdes alla fem kartor mot Fnatic innan Team Liquid till slut stod som segrare i årets upplaga av IEM Sydney.

Liquid har imponerat från turneringens första dag och hade inte tappat en enda karta inför dagens final. Vägen dit gick via segrar över B.O.O.T-d[S], BIG, NiP och MIBR.

Fnatics finalresa började med en seger mot Heroic, förlust mot MIBR, vinster mot Chiefs och Grayhound innan man besegrade NiP i kvartsfinal och NRG i semifinal.

Finalserien startades på Cache och Fnatic kom igång riktigt starkt på sin CT-sida. Efter nio spelade rundor hade svenskarna tagit samtliga men en fin avslutning på första halvan av Liquid gjorde att det stod 10-5 i halvtid till Fnatic. Fnatic tappade dock inte greppet utan kunde till slut vinna kartan med 16-10.

På uppföljande kartan Overpass svängde det fram och tillbaka och det krävdes alla ordinarie 30 rundor. Liquid hade en bra T-sida och även om Fnatic var nära på deras egna, och till och med hade en ledning med 13-12, kunde Liquid stänga kartan med slutsiffrorna 16-14.

Tredje kartan var Mirage och där visade Jonathan ”EliGE” Jablonowski vägen för sitt Liquid. Efter en relativt jämn första halva gjorde nordamerikanerna processen kort i den andra. Som terrorister släppte Liquid bara ifrån sig två rundor och kartan slutade 16-8.

På Dust2 var det istället ombytta roller. Första halvan gick till Fnatic med 9-6 och i den andra så kunde Liquid inte bryta igenom Fnatics CT-försvar. Fnatics AWP-spelare, Jesper ”JW” Wecksell och Simon ”twist” Eliasson var starkt bidragande till Fnatics 16-6-seger.

Finalen gick alltså till fem kartor och det var på Inferno som allt skulle avgöras. Liquid stod för en imponerande CT-sida som de vann med 11-4. När de sedan vann andra pistolrundan och de två uppföljande rundorna kändes matchen i princip avgjord. Fnatic ville dock inte vika ner sig och lyckades få ihop fem rundor i rad.

I runda 25 hade Liquid mestadels pistoler och Fnatic skapade sig ett tre-mot-två-läge i sitt retakeförsök av B-bombplatsen. Då klev Nick ”nitr0” Cannella fram och med en upplockad M4a tog han ner de kvarvarande CT-spelarna och ordnade därmed match- och seriepoäng till Liquid. Liquid förvaltade den efterföljande rundan väl och kunde därmed ta hem kartan med 16-9 och finalserien med 3-2.

Vinsten i IEM Sydney var Team Liquids första titel sedan iBUYPOWER Masters 2019 i januari. De har trots det behållit sin andra plats på världsrankingen sedan dess, med undantag för en vecka i april. Turneringens MVP blev 19-årige Russel ”Twistzz” van Dulken.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna