HemCounter-StrikeKalmarlaget vann Svenska Elitserien i CS:GO

Kalmarlaget vann Svenska Elitserien i CS:GO

Den första säsongen av Elitserien i CS:GO är nu avgjord och en vinnare är korad. Laget Lotb från Kalmar tar hem den historiska segern.

För vinsten får man 150 000 kr att dela på samt en uppsjö av datordelar för hela laget. Totalt låg prispotten på 1 000 000 kr medräknat värdet på alla datordelar som delades ut.

Slog Frillkammare i finalen

I finalen ställdes man mot Frillkammare från Gävle. Den första kartan som spelades var Nuke och valdes av Lotb.

Man tog sig också till ledning i halvtid på Nuke trots att man började som T. Under andra halvan av kartan spelade man också bra och kunde till slut vinna en jämn match med 16-12.

Andra kartan som Frillkammare valde var Train som även den blev jämn men precis som på första kartan gick Lotb ifrån med segern denna gången med 16-11 i rundor.

Svensk framtid inom CS:GO

Lotb blev alltså mästare den första säsongen av Elitserien i CS:GO och även om det inte är några världslag med i turneringen så bådar detta gott för svensk e-sport inom Counter-Strike.

Med en ny plattform för spelare på väg uppåt i karriären kommer fler spelare att synas och plockas upp av de stora lagen.

Turneringen kommer säkerligen också innebära att flera svenska lag inom CS:GO kan satsa på att gå professionellt inom e-sporten.

Hur det kommer att gå för grabbarna i Lotb återstår att se men vi lär säkerligen se dem även nästa säsongen av Svenska Elitserien i CS:GO.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier