Framgång för Fnatic men misslyckad dag för NiP

Lyckad dag för Fnatic i StarSeries. Foto: StarLadder

Båda de svenska svenska lagen spelade idag vidare i StarSeries & i-League S8 men med mycket olika resultat. Fnatic som hade ett sämre utgångsläge lyckades ändå ta sig till slutspelets upper bracket medan Ninjas in Pyjamas får kämpa vidare i lower bracket.

Fnatic inledde dagen med att med enkelhet städa av MIBR över två kartor som båda slutade 16-10 i svenskarnas favör. Framförallt CT-sidan på Inferno imponerade medan det var som terrorister Fnatic glänste på Mirage. Ludvig “Brollan” Brolin stod för en strålande insats på båda kartorna.

I och med vinsten fick Fnatic en chans att slå sig in i slutspelets upper bracket, men då skulle Vitality först besegras. På Inferno fortsatte svenskarnas CT-sida att skina och de vann första halvan med 10-5 och kunde sedan stänga kartan tidigt med 16-7. På Nuke blev det något jämnare men ytterligare en stark CT-sida kunde garantera segern då man endast behövde ta fem stycken T-rundor efter att ha vunnit första halvan med 11-4. Nuke slutade 16-12 till Fnatic och återigen hittade “Brollan” många fina kills, även om det var en strålande insats från hela laget. Nu väntar ytterligare franskt motstånd i ub-semifinalen mot G2 som spelas imorgon klockan 16.00 ungefärlig tid.

Tung dag för NiP

Ninjas in Pyjamas hade satt sig i en bra position att nå slutspelets upper bracket då de endast behövde besegra just G2 för att ta sig dit. Det visade sig dock bli en för svår uppgift för svenskarna som inte alls kom upp i samma form som tidigare i turneringen. G2 vann mötet med 2-0 efter 16-12 på Dust2 och 16-10 på Overpass.

Nederlaget till trots hade ninjorna ännu en chans att ta sig till ub-semifinal genom besegra Evil Geniuses. EG var dock sugna på revansch efter förlusten mot NiP för två dagar sedan och kom taggade till mötet. NiP valde att spela Inferno, som de vann med 16-4 i den senaste matchen. EG skulle dock inte göra samma misstag igen utan hade lärt sig från förlusten senast och besegrade svenskarna med 16-11 denna gång. Även på Dust2 hade de gjort sin hemläxa och vann relativt enkelt med 16-9. NiP hamnar därmed nu i slutspelets lower bracket och måste gå den långa vägen om man ska ta sig mot titeln. Första hindret är MIBR som man möter imorgon klockan 12.30 preliminär tid.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here