HemCounter-StrikeFnatic vinner DreamHack Malmö framför hemmapubliken

Fnatic vinner DreamHack Malmö framför hemmapubliken

Vilken succé DreamHack Masters Malmö 2019 har varit för Fnatic. Framför hemmapubliken, med ny spelartrupp och ny coach, vann de hela turneringen.

Efter att ha besegrat Ninjas in Pyjamas i svenskderbyt fortsatte Fnatics framgångståg mot Astralis i semifinalen. Fnatic vann sitt eget kartval, Overpass, mot danskarna med 16-9. Sedan följde en mycket jämn batalj på Nuke som krävde 18 övertidsrundor innan Fnatic besegrade Astralis med 25-23 och 2-0 i kartor.

I finalen ställdes de mot Vitality, ett lag som också hade ett nytillskott i form av Richard “shox” Papillon, och som besegrat NaVi med 2-1 i semifinalen. Finalserien blev en mycket spännande och jämn kamp som inleddes på Dust2. Fnatic inledde på CT-sidan och ledde med 9-6 vid sidbytet. Vitality presterade däremot ännu bättre själva på sin CT-sida och kunde vända matchen till seger med 16-14.

När det var dags för Fnatics kartval, Inferno, tog svenskarna kommandot tidigt och gick upp i en 6-1-ledning. Fransmännen tog sig dock tillbaka till ett likaläge, innan Fnatic gjorde ännu ett ryck. I ledning 15-9 hade Fnatic läget att ta matchen till en tredje karta med Vitality ville inte låta det gå alltför för lätt. Sex raka vinstrundor tog kartan till övertid. Väl där var det Fnatic som behöll lugnet och plockade hem Inferno med 19-16.

Sista och avgörande kartan var Mirage, där Vitality startade som CT och satte sig i förarsätet genom att vinna första halvan med 9-6. Läget såg ännu bättre ut för fransmännen när de plockade hem den andra pistolrundan och den efterföljande anti-ecorundan. Sedan var det Fnatics tur att köpa ordentliga vapen och de utnyttjade möjligheten maximalt. De vann åtta raka rundor och tog ledningen med 15-11. Vitality höll slutet borta i två rundor till, men i den 29:e rundan kunde Fnatic, enbart med pistoler och en otroligt fin sekvens av den unge stjärnan Ludvig “Brollan” Brolin, som tog ner tre Vitality-spelare med sin cz75a, avgöra hela turneringen.

Fnatic plockade hem 100 000 dollar och en direktplats till IEM Katowice 2020. Turneringens MVP, utsedd av DreamHack, blev Jesper “JW” Wecksell som framför allt glänste i semifinalen mot Astralis men som även hade en mycket stark finalserie. “JW” hade en total rating på 1.16 och levererade många viktiga frags för sitt lag. Även Freddy “KRIMZ” Johansson hade en fin turnering och landade på 1.22 i rating över 16 spelade kartor. HLTV.org valde istället Mathieu “ZywOo” Herbaut som sin MVP. Finalförlusten till trots, mäktade fransmannen med imponerande 1.36 i den totala ratingen.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier