Fnatic vidare till semifinal i Texas – NiP utslagna ur ECS-slutspelet

JW och hans Fnatic vidare till semifinal i ECS S8 Finals. Foto: ECS

Det råder ingen tvekan om vilket av de svenska lagen som är hetast just nu. Fnatic tog sig inatt vidare till semifinal i ECS-finalspelet när de besegrade MIBR medan NiP föll tungt efter en jämn match mot EG.

Finalspelet av ECS Season 8 går just nu av stapeln i Arlington, Texas. Utav de åtta deltagande lagen har vi båda de svenska storlagen på plats. Fnatic har sedan de senaste ändringarna i spelartruppen gått från klarhet till klarhet över de senaste två månaderna.

Fnatic inledde gruppspelet med en stabil seger över MIBR med 16-9, efter att ha dominerat på CT-sidan av Inferno. I gruppfinalen mot Astralis gick det dock tyngre och Astralis kunde ta hem mötet med 2-0 efter 16-6 på Nuke och 16-14 på Inferno.

Fnatic ställdes nu i en avgörande match, återigen mot MIBR, som slagit ut landsmännen i Sharks. Även denna gång visade svenskarna upp ett stabilt spel och kunde plocka hem Vertigo med 16-9, för att sedan avgöra på Inferno med 16-13.

Svårt med amerikanskt motstånd för NiP

För Ninjas in Pyjamas blev inledningen av gruppspelet tuffare. Team Liquid körde över svenskarna på Mirage med 16-4. De kunde dock revanschera sig mot AVANGAR genom att komfortabelt vinna med 16-12 på Train och 16-6 på Overpass.

Nu väntade nästa amerikanska motstånd, Evil Geniuses. NiP inledde bra och spelade starkt på Train, som de vann med 16-11. Också på Nuke inledde de bra, även om det var många jämna rundor. NiP tappade sedan greppet om matchen och EG visade upp en stark CT-sida och vann kartan med 16-14. På Inferno blev det också en jämn affär, men EG visade sig ha mest kyla och kunde stänga matchen på CT-sidan och skriva slutsiffrorna till 16-12.

Fnatic ställs nu mot Team Liquid i semifinalen, som spelas preliminärt klockan 22.00 ikväll. Innan dess möts Astralis och EG i den första semifinalen som drar igång klockan 19.00.

Se matcherna live här.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here