Fnatic vidare till minorslutspel – Ancient utslagna efter övertidsdrama

Kvalet till den kommande Majorn spelas just nu i Berlin och för svensk del inleddes Minorn direkt med ett derby mellan Fnatic och Ancient.

I grupp B hittade vi båda svenska lagen som möttes direkt i Minorns första omgång. Kartan som spelades var Mirage och det var Fnatic som började bäst. Som CT släppte de endast ifrån sig två rundor och hade därför ett stort övertag när det gick till sidbyte. Ancient skapade sig dock momentum genom att inleda sin CT sida med att vinna fem raka rundor. Sedan kunde Fnatic slå tillbaka och tog de tre sista nödvändiga rundorna för att vinna kartan med 16-7.

I nästa omgång ställdes Fnatic mot North och fick starta på CT-sidan på Nuke. Likt matchen mot Ancient fungerade försvarsspelet intill perfekt och de fick även denna gång med sig 13 rundor innan de gick över till T-sidan. När de sedan vann pistolrundan kunde de enkelt ta de sista två rundorna de behövde och stänga kartan med 16-2.

På andra kartan, Train, inledde de som terrorister och fick återigen en flygande start när de vann samtliga av de första sex rundorna. North kom tillbaka något men Fnatic kunde ändå vinna halvan med 9-6. Fnatic förlorade den andra pistolrundan men kunde slå tillbaka i den efterföljande och därmed bygga upp en stabilare ekonomi, vilket banade väg för en
14-7-ledning. North lyckades bara ta två rundor till och Fnatic vann kartan med 16-9 och är därmed klara för semifinal.

Väl kämpat av Ancient

Ancient kom till Minorn utan Nicolas “Plopski” Gonzalez som lämnat för NiP och det blev istället LAN-debut för Denis “grux” Gutaj. Efter det tuffa motståndet i första omgången ställdes de i den andra mot tyska BIG, i en match om sin överlevnad. Det började bra för svenskarna. På Nuke lyckades de plocka 8 rundor som T, vilket gav dem ett enklare jobb som CT, och de vann första kartan med 16-8 efter att framför allt William “draken” Sundin stått för en fin insats.

På Inferno hade Ancient svårare att hålla försvaret, särskilt på B-siten, som tyskarna utnyttjade väl. Efter en 10-5-halva till BIG blev det för svårt för svenskarna att ta sig tillbaka och BIG vann kartan relativt komfortabelt med 16-9 och pressade därmed fram en tredje karta, Dust2.

På Dust2 inledde Ancient väldigt bra och kopplade tidigt greppet då de gick upp i en
9-2-ledning. Efter att BIG vunnit sin tredje runda hamnade Ancients ekonomi ur balans och i den 13 rundan hade de möjligheten att spara tre vapen efter att terroristerna fått plant på B-siten. De försökte sig dock på en retake som resulterade i att de förlorade samtliga rifles, samtidigt som BIG vann sin fjärde runda. I de två sista rundorna på halvan var Ancients ekonomi i princip körd i botten och BIG kunde vinna båda rundorna, vilket gav halvtidsresultatet 9-6.

BIG startade den andra halvan bäst och tog de första fem rundorna. Sedan svängde halvleken fram och tillbaka och till slut hade Ancient två matchbollar vid ställningen 15-13. BIG lyckades dock hålla sig kvar och tvingade fram övertid. Väl i övertiden var det BIG som höll farten uppe och vann de två inledande rundorna innan Ancient tog den tredje och gick över till CT-sidan. Det blev dock bara ytterligare en runda till för svenskarna och BIG vann matchen med 19-17. Ancient är därmed utslagna ur Minorn och BIG får försöka ta sin revansch mot North, som de förlorade mot i första omgången.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here