Fnatic vidare till ESL Pro League Finals

Både Fnatic och Ninjas in Pyjamas hade chansen att ta sig till slutspelet av ESL Pro League då de avancerat till den andra gruppspelsomgången. Fnatic lyckades efter två segrar säkra sin plats till Odense.

Fnatic hamnade i en tuff grupp med Vitality, FaZe Clan och HellRaisers. Ännu tuffare såg det ut att bli när det stod klart att Freddy “KRIMZ” Johansson skulle missa matcherna till följd av sjukdom. Rasmus “kreaz” Johansson ställde upp som inhoppare och även om det tog en liten stund innan spelet satt ordentligt, kan man med säkerhet säga att han stod för fina individuella prestationer och tog skickligt “KRIMZ”s roll och positioner. I första matchen mot HellRaisers inledde man travande och förlorade första kartan innan man kunde slå tillbaka och till sist vända matchen till 2-1.

Även mot Vitality i andra matchen startade med i uppförsbacke när fransmännen plockade den första kartan. Fnatic kom dock igång ordentligt till karta nummer två och kunde sedan avgöra matchen på Inferno. I och med det stod både Fnatic och FaZe på sex poäng vardera efter två omgångar och var båda vidare till slutspelet. FaZe vann dock det avslutande inbördesmötet lagen emellan med 2-1 och toppade därmed gruppen.

NiP missade gyllene läge

Ninjas in Pyjamas inledde sitt gruppspel mot G2 och såg ut att få en jobbig kväll när G2 vann den första kartan och hade en 10-5-ledning på den andra. Svenskarna stod dock för en imponerade comeback och Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora spelade CS till perfektion. Efter att ha tagit hem Inferno fortsatte de unge stjärnan att leverera på Mirage och NiP kunde vinna matchen med 2-1. “Plopski” avslutade kvällen med 88-46 i K-D och 1.54 i rating.

När NiP dagen efter mötte BIG i den andra gruppspelsmatchen höll formen för “Plopski” i sig. På Train släppte ninjorna endast ifrån sig en enda runda och även om det blev jämnare på Nuke kunde NiP lösa segern efter övertid. 2-0 i matchen och sex poäng totalt innebar att de hade råd att förlora mötet med North, så länge de vann en karta. NiP var nära att lösa avancemanget redan på första kartan, Overpass. Men efter elva övertidsrundor stod North som segrare med 22-19. På efterföljande Nuke hade luften gått ur svenskarna och North vann kartan med 16-5 och matchen med 2-0. Det innebar att G2, North och NiP alla hamnade på sex poäng var men att de två förstnämnda tog finalplatserna på grund av fler kartvinster.

Slutspelet i Odense startar den 3 december och lagen gör upp om en prispott på totalt 750 000 dollar och en direktplats till IEM Katowice 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here