HemCS:GOFnatic vann svenskmötet mot NiP – nu väntar Astralis i semifinal

Fnatic vann svenskmötet mot NiP – nu väntar Astralis i semifinal

Dreamhack Master Malmö är i full gång och i kvartsfinalen ställdes de båda svensklagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas mot varandra. Det var till slut Fnatic som gick segrande ur derby efter 2-1 i kartor.

Fnatic mot Ninjas in Pyjamas är ett av de mest klassiska mötena inom Counter-Strike, speciellt för oss svenskar. Förutom prestigen i att vinna svenskmötet är båda organisationerna i behov av fler framgångar inom CS:GO.

I dagens möte mellan lagen var det Fnatic som gick segrande efter att man vunnit med 2-1 i kartor. Man avancerar nu till semifinal där man ställs mot det danska laget Astralis.

Fnatic inledde med att välja kartan Dust 2 som man till slut vann med 16-12 i rundor. Men det var Ninjas in Pyjamas som ledde med 10-11 fram till att Fnatic avslutade starkt och vann 6 av de 7 avslutande rundorna.

Ninjas in Pyjamas val av karta föll på Nuke – en karta som man kvitterade matchserien på. Man vann med 16-8 i rundor efter en stark T-sida följt av att man vann 7 av de 9 rundorna som CT. Man förlorade pistolrundan som CT men kunde trots det vinna nästa runda och därefter avsluta kartan genom ett par omgångar till.

Den tredje och sista kartan blev Overpass där Fnatic var det starkare laget och vann med 16-9 efter en stark inledande T-sida som man vann med 10-5.

Ninjas in Pyjamas är därmed utslagna på en 5-6:e plats och vinner 10 000 dollar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna