HemCounter-StrikeFnatic kan hjälpa NiP att säkra slutspelsplatsen i ECS Season 7

Fnatic kan hjälpa NiP att säkra slutspelsplatsen i ECS Season 7

AVANGAR är det enda lag som kan hota Ninjas in Pyjamas plats i ECS LAN-matcher i London. Då krävs det dock att de vinner denna veckas delturnering och ikväll ställs de mot ett annat svenskt lag, Fnatic.

I förra veckan rapporterade vi att NiP redan var kvalificerade för LAN-slutspelet av ECS Season 7. I och med att AVANGAR inte skulle delta i den sista veckoturneringen var det inget annat lag som kunde ta igen försprånget NiP har när det gäller intjänade pengar.

Senare dök uppgifterna upp om att forZe lämnade återbud från denna veckas matcher och att ersättaren inte var någon mindre än AVANGAR. Detta innebär att AVANGAR fortfarande har chansen att komma till London och att NiPs plats inte längre är säker, men det krävs att den kazakstanska organisationen vinner samtliga matcher denna vecka.

Det blev inte bättre för svenskarna när AVANGAR slog ut Mousesports i första omgången med 2-1 i kartor. Trots en jämn fight, slutade det förlust på Train men CIS-laget kunde studsa tillbaka och plocka både Inferno och Mirage.

För NiPs del blev kvällen fortsatt misslyckad i och med mötet mot OpTic. Även om Jonas ”Lekr0” Olofsson gjorde en bra insats individuellt kunde inte hans lag komma upp i standard. OpTic vann både på Nuke (16-12) och på Dust2 (16-10), vilket innebär att NiP är ute ur veckoturneringen.

NiP får hoppas på svenska rivalen

Ninjas in Pyjamas får förlika sig med att de inte själva kan påverka längre utan hoppas på att AVANGAR inte går hela vägen och vinner denna vecka. De kan dock få hjälp från annat svenskt håll. Ikväll möts nämligen Fnatic och AVANGAR.

Fnatic besegrade Virtus.pro med 2-1 i kartor. Svenskarna i svart och orange förlorade på nya Vertigo med 12-16 men kunde sedan kvittera matchserien efter en jämn match på Inferno, 16-14. På avslutande Mirage blev det en bekvämare seger med 16-6, efter att inte släppt ifrån sig någon runda alls på den avslutande CT-sidan.

Skulle AVANGAR lyckas vinna ikväll är det bara vinnaren i den andra semifinalen mellan FaZe och OpTic som kan stoppa dem från att snuva NiP på den sista Europaplatsen till London.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier