Fnatic avancerar till kvartsfinal i ESL Pro League S10 Finals

Foto: ESL

Fnatic har avancerat fram till kvartsfinal i ESL Pro League slutspelet som avgörs i danska Odense.

Fnatic tog sig förra veckan till semifinal i slutspelet av ECS S8 och hoppas på att överträffa den prestationen i det pågående slutspelet av ESL Pro League Season 10. Svenskarna fick dock en mycket tuff start och en rejäl väckarklocka då de blev överkörda av Evil Geniuses i första omgången med 16-3 på Mirage.

De såg även ut att få det jobbigt mot Heroic i den andra omgången då de förlorade den första kartan, Inferno, med 16-9 och var i ett 3-7-underläge på efterföljande Vertigo. Förlust där och Fnatic hade fått lämna turneringen på sista plats. Laget ryckte dock upp sig och vände Vertigo till 16-13, innan de plockade hem segern på Overpass, även där med 16-13.

De lyckades sedan med att besegra MIBR över tre kartor. Svenskarna vann först med 16-10 på Inferno innan brasilianarna kvitterade genom 19-16 på Dust2. På avgörande Vertigo glänste Ludvig “Brollan” Brolin och gav Fnatic den nödvändiga segern för att få kämpa vidare i turneringen.

I den sista gruppspelsmatchen ställdes Fnatic mot 100 Thieves och fick det inledningsvis jobbigt på egna kartvalet Train. Första halvan var jämn och australiensarna kunde i början av den andra gå upp i en ledning med 12-9. Då höjde sig Fnatic återigen och efter mycket fint spel av framför allt Robin “flusha” Rönnquist kunde Fnatic vinna kartan med 16-13. På Mirage blev det inte mycket till match då Fnatic gjorde processen kort och vann med 16-5.

Nu väntar förloraren mellan Astralis och Liquid i kvartsfinal, vilket oavsett kommer bli en svår men spännande uppgift. Kvartsfinalen spelas imorgon, fredag, klockan 16.00.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here