HemCS:GOOlofmeister och FaZe Clan vann sin andra Blast Pro Series

Olofmeister och FaZe Clan vann sin andra Blast Pro Series

Köpenhamn har under helgen stått som värd för Blast Pro Series Copenhagen 2019. Sex lag tävlar i en mindre turnering om 250 000 dollar i prispengar. Efter att ha slagit svensklaget Ninjas in Pyjamas i finalen var det till slut FaZe Clan med svenske Olof ”Olofmeister” Kajbjer som stod som segrare.

Det var Astralis som var den stora publikfavoriten på sin hemmaplan i Köpenhamn, Danmark. Men det var FaZe Clan som drog det längsta stråt och vann turneringen.

Blast Pro Series-turneringar avgörs i ett gruppspel med bäst-av-en karta där alla möter alla. En seger ger tre poäng och lika ger lagen en poäng vardera.

Efter fem spelade matcher var det till slut FaZe Clan som toppade med 12 poäng efter fyra segrar och en förlust. Andraplatsen togs av Ninjas in Pyjamas med 9 poäng efter tre segrar och två förluster.

FaZe Clan starkast i finalen

Finalen är den enda matchserien som avgörs i en bäst-av-tre mellan lagen. Finalen skulle bli en jämn historia och den första kartan (Nuke) gick till övertid efter att ha slutat 15-15.

Det krävdes dock bara en övertid för att skilja lagen åt. FaZe Clan vann till slut med 19-17 i rundor efter att ha vunnit 4 av 6 övertidsrundor.

På den andra kartan (Dust II) skulle man även avgöra finalen. Trots att Ninjas in Pyjamas vann båda pistolrundorna kunde man ändå inte utnyttja försprånget. FaZe Clan vann kartan med 16-12 i rundor och kunde säkra sin andra Blast Pro-titel för året.

För segern vann man 125 000 dollar och 10 Blast Pro Series-poäng. Ninjas in Pyjamas tar med sig 50 000 dollar och 8 BPS-poäng.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier