HemCounter-StrikeEZ4ENCE i Madrid - vinner BLAST Pro Series

EZ4ENCE i Madrid – vinner BLAST Pro Series

Det blev finska ENCE som tog hem prispokalen i BLAST Pro Series i Madrid efter seger mot Astralis i finalen.

Inför finalserien hade Astralis en otrolig svit på 31 raka LAN-vinster på Nuke. Trots det valde ENCE att banna Vertigo och bjöd därmed in danskarna att välja favoritkartan. ENCE hade dessutom förlorat stort mot NiP på Nuke tidigare i turneringen.

ENCE visade dock att de visste vad de gjorde. En stark defensiv insats på CT-sidan gav dem en ledning med 11-4 i paus. Astralis vann sedan den nödvändiga pistolrundan men så snart ENCE fått ordning på ekonomin kunde de plocka upp fyra rundor på raken och gick upp i en 15-7-ledning. Finnarna kunde sedan till slut stänga kartan med en 16-9-vinst.

På andra finalkartan, Train, startade Astralis bäst med fem raka rundor. ENCE kämpade sig därefter tillbaka när de själva tog fyra rundor i rad. Första halvan svängde fram och tillbaka och Astralis klev över till terroristsidan i en ledning med 8-7.

Andra halvan var det något stabilare spel från ENCE som, efter att de förlorat pistolrundan och den efterföljande, tog åtta av nio rundor. De vann kartan med 16-13 och hela serien med 2-0. Jani ”Aerial” Jussila hade två fina kartor i finalen och blev hela turneringens MVP.

Tredje plats för Ninjas in Pyjamas

NiP hade en tuff start på turneringen i och med att de mötte världsettorna i Astralis i första matchen. Danskarna visade sig vara numret för stora och vann med 16-8 på Dust2. Svenskarna studsade dock tillbaka med besked när de besegrade ENCE med 16-5 på Nuke efter fint spel av framför allt Dennis ”dennis” Edman.

När de skulle spela andra dagens första match var det portugisiska Giants som stod för motståndet. Giants hade kvalat in till turneringen och sågs som en riktig underdog. NiP som hade imponerat på Nuke dagen innan väntades ta en enkel seger. Så blev emellertid inte fallet.

Trots att Ninjas in Pyjamas startade på den fördelaktiga CT-sidan lyckades man bara plocka fyra rundor i den första halvan. I Giants storspelade Christopher ”MUTiRiS” Fernandes och som CT släppte inte portugiserna ifrån sig något utan kartan slutade 16-4 till Giants. Patrik ”f0rest” Lindberg sade besviket efter matchen att det till viss del rörde sig om underskattning av motståndet från svenskarnas sida.

Chanserna att nå final såg nu minimalistiska ut för NiP som därefter skulle spela Nuke ännu en gång, nu mot Cloud9. NiP hade dock vissa problem med att bryta ner C9s försvar. Särskilt spelade svenske Maikil ”Golden” Selim bra för sitt C9 när han försvarade yard-området.

NiP lyckades dock få med sig fem rundor från sin terroristsida. Som försvarare spelade de riktigt stabilt och hade de inte förlorat pistolrundan hade nog vinsten kommit snabbare. Nu krävdes alla 30 rundor innan NiP kunde vinna kartan med 16-14.

I sista gruppspelsmatchen mötte NiP NaVi och för att ha chansen att nå finalen behövde de vinna samtidigt som Giants behövde besegra ENCE. NiP skötte sin del av det hela genom att besegra NaVi med 16-9, efter en mycket imponerande CT-halva. Då vilade allt i Giants händer. Och spännande blev det.

Giants höll på att klara av en häftig vändning mot ENCE på Overpass när de gick från ett 5-10-underläge till ledning med 14-10. ENCE ville dock inte ge upp sin finalplats utan krigade sig tillbaka och vann med 16-14.

NiP fick därmed nöja sig med en tredje plats och en chans till revansch mot Giants då det blev de båda lagen som gjorde upp i BLAST Pro Standoff. Och revanschen lyckades svenskarna få, tillsammans med 20 000 extra dollar när de vann totalt med 31 kills mot Giants 26 i aim-duellerna.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier