EsportsAdviser mästare av Svenska Elitserien 2019

Det blev till slut EsportsAdviser som fick lyfta pokalen i Svenska Elitserien i CS:GO 2019. Detta efter att man besegrat Wildfire Gaming i finalen med 2-1 i kartor.

När en omgång återstod av grundserien i årets upplaga av Elitserien i CS:GO var det tre lag som gjorde upp om två platser i semifinalerna, då seriesegrarna lilmix och fjolårs vinnarna Monarchs redan säkrat sina platser. Granit Gaming missade platsen med två poängs marginal när de inte lyckades besegra Lavin i sista omgången och såg EsportsAdviser samt Wildfire Gaming segla iväg mot Stockholm och LAN-finalerna.

Det blev även de två sistnämnda lagen som slutligen gjorde upp i den stora finalen efter att EsportsAdviser besegrat Monarchs med 2-1 i kartor. Arbogalaget krossade de regerande mästarna från Kalmar på första kartan Overpass men fick sedan se sig slagna på Dust2. Den tredje kartan, Train, var jämn och svängde fram och tillbaka men EsportsAdviser kunde till sist stänga ner kartan på CT-sidan med 16-13. Alex “PALM1” Palm bar sitt lag till final och hade bäst rating på alla tre kartor av samtliga spelare i EsportsAdviser.

I den andra semifinalen stod grundseriens gigant, lilmix, med bland annat Jacob “pyth” Mourujärvi i laget och skulle möta Wildfire Gaming, med den 16-årige talangen Anton “Sapec” Palmgren. Även om lilmix sågs som favoriter visade Wildfire direkt att de var här på allvar. De vann första kartan, Inferno, med 16-9. När det sedan var dags för Mirage speglade lagen varandras halvor och det stod 15-15 efter ordinarie rundor. På övertiden var det dock inget snack om vilka som var starkast. Wildfire säkrade sin finalplats efter 4-0 på övertiden som gav slutresultatet 19-15.

“PALM1” fortsatte glänsa även under finalen

Det blev en spännande finalserie där det krävdes samtliga tre kartor innan vinnaren kunde koras. EsportsAdviser valde att spela Cache som första karta men det var Wildfire som skulle plocka hem den efter starkt spel av bland annat Sebastian “k0mplex” Rolski. Wildfire knep nio rundor som CT och genom att vinna pistolrundan som terrorister kunde de ta hem hela kartan relativt enkelt med 16-10.

På Wildfires egna kartval, Train, blev det dock motsatt effekt. EsportsAdviser startade på T-sidan men lyckades ändå ta nio rundor med sig till andra halvan, trots att de förlorade den inledande pistolrundan. När de sedan gick upp i en 10-6-ledning genom att vinna den andra pistolrundan satte de sig i en bra sits men Wildfire kom tillbaka. Ledningen med 10-6 blev till underläge 11-13, innan EsportsAdviser fick ordning på spelet igen. De tog då fem raka rundor och vann kartan med 16-13.

På sista kartan, Mirage, var matchen jämn inledningsvis och EsportsAdviser gick till sidbyte i ledning med 9-6. På CT-sidan hade dock Wildfire mindre att sätta emot och rundorna sprang iväg till EsportsAdvisers favör, som kunde vinna kartan med 16-8. Alex “PALM1” Palm fortsatte att leverera under finalen och var återigen spelaren med bäst rating för sitt lag under samtliga kartor och hade en total K-D på 84-56. “PALM1” vann även säsongens MVP välförtjänt efter att också varit grundseriens bästa spelare.

I matchen om tredjepris besegrade lilmix Monarchs med 2-0 i kartor. Efter 16-11 på Overpass gjorde man processen kort på Inferno när Göteborgslaget slog de regerande mästarna med 16-5.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here