HemCounter-StrikeIdag börjar EM i Counter-Strike - Svenska landslaget är på plats i...

Idag börjar EM i Counter-Strike – Svenska landslaget är på plats i Rumänien

Idag drar EM i CS:GO igång där Sverige är en av deltagarna. I det inledande gruppspelet ställs man mot Nordmakedonien, Kroatien och Luxemburg. Det svenska laget består bland annat av unga spelare från Ninjas in Pyjamas och Fnatic.

I ett försök att direktkvalificera sig till världsmästerskapen i Counter-Strike reser nu det svenska landslaget till Rumänien för att möta andra europeiska landslag. Inför turneringen har man samlats i Stockholm för att komma så förberedda som möjligt.

Spelarna som representerar Sverige är: Erik “ztr” Gustafsson, Sean “eraa” Knutsson, Jack “Jackinho” Ström Mattsson, Peppe “Peppzor” Borak och Max “Maxster” Jansson. Man coachas även av Ahmed “Abdi” Abdi.

Sverige inleder gruppspelet mot Kroatien under onsdagen och ställs därefter mot antingen vinnaren eller förloraren mellan Nordmakedonien och Luxemburg beroende på hur det går i matcherna. Redan i gruppspelet kan man alltså ställas mot ett Nordmakedonien, som är regerande världsmästare i CS:GO.

Men det vilar ändå ett visst favoritskap på det svenska laget som också har höga förväntningar på sig själva:

Våra förväntningar är att komma så långt som möjligt. Vi vill slåss för guldet. Det finns många bra lag som representerar sitt land. Men samtliga i det svenska landslaget har mött dessa spelare tidigare och vi vet att vi kan slå dem alla när vi har en bra dag, säger Jack “Jackinho” Ström Mattsson.

Matchen mot Kroatien startar ca. 12.00 och du kan se den live här: https://www.twitch.tv/svenskesport

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier