Svenskar på pallen i Dreamhack Open Winter

Dreamhack Open 2018

CS:GO-turneringen är en av höjdpunkterna under varje Dreamhack-event så även i årets vinterevent.

I årets turnering deltog totalt sju svenska spelare med ett helsvenskt lag i form av x6tence Galaxy samt välkända “friberg” och “MODDII” i laget Heroic.

Åttalagsturneringen avgjordes först i ett gruppspel där två lag från respektive grupp skulle gå vidare till semi-finalen.

Båda svensklagen vidare från gruppen

Heroic inledde turneringen med dubbla segrar över LDLC och Complexity Gaming vilket ledde till en klar gruppseger.

x6tence Galaxy förlorade dock sin första match mot Complexity Gaming och fick direkt kniven mot strupen. Dubbla segrar skulle krävas för att avancera till slutspelet.

Man kom snabbt tillbaka med en övertygande seger mot LDLC i två raka kartor. Därefter behövde man återigen möta Complexity Gaming för att avgöra vem som skulle gå till slutspel då båda lagen stod på 1-1 i matcher.

I returmatcherna visade man upp ett stabilt spel och kunde vinna på både Nuke och Inferno med 16-11 i rundor. En seger som tog x6tence Galaxy till slutspel tillsammans med Heroic.

Tufft i slutspelet för svenskarna

Väl i slutspelet så blev lagen från Grupp B för tuffa och både Heroic och x6tence Galaxy åkte ut med förlust i två raka kartor mot Bravado Gaming och ENCE eSports.

Finalen blev en ensidig historia där ENCE eSports visade stor klass mot Bravado Gaming. ENCE eSports vann på Train med 16-9 i rundor och 16-5 på Inferno.

För segern kammade ENCE eSports hem nästan 500 000 kr i prissumma. Svenskarna gick inte lottlösa utan både Heroic och x6tence Galaxy som delade på 3-4:e platsen tar med sig nästan 100 000 kr hem från Dreamhack.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here