HemCS:GOCounter-Strike 2: Här är alla bekräftade ändringar

Counter-Strike 2: Här är alla bekräftade ändringar

Valve fortsätter att släppa material för den kommande uppgraderingen från CS:GO till Counter-Strike 2. Vi har sammanställt alla de bekräftade ändringar som kommer i CS2.

Valve bekräftar nu också att Counter-Strike 2 kommer släppas under sommaren men mer specifika än så har man inte varit. Vad som man har varit specifika med är vilka ändringar som vi kan förvänta oss när det nya spelet släpps.

Här är en lista med Valves bekräftade ändringar för Counter-Strike 2:

1. Tickfrekvens – Subtick

Hjärtat av Counter-Strike 2 kommer att vara att man nu börjar med så kallad ”Subticks” som innebär att servern kan veta exakta ögonblicket som en rörelse sker, en granat kastas eller skott avlossas.

CS:GO var baserad på den typ av ”Tickfrekvens” vi är vana vid – alltså att servern har ett tidsintervall för att samla in händelser och i slutet på intervallet reagera på det. Övergången till subticks kommer att vara ovan i början men en klar förbättring.

Mer om uppdateringen av tickrate i videon nedan:

2. Dynamisk rök / Smoke grenades

Flera uppdateringar för granater kommer även med det nya spelet. Bland annat så kommer Smoke Grenades att ha en mer dynamisk spridning av sin rök beroende på i vilket utrymme den kastas in i. Oavsett var man står så kommer man att se samma rök vilket förhoppningsvis innebär färre eller inga buggar kring rökgranaterna.

Röken från en Smoke Grenade kommer också gå att skjutas undan med hjälp av skott eller HE-granater. Skjuter du igenom smoken så kommer det under en kort period att ge sikt genom ett litet hål runt där kulan går igenom röken. En HE-granat kan flytta bort stora delar av röken.

Se hur smokes kommer att fungera i videon nedan:

3. Behåll din inventory: Vapen, Knivar m.m.

Valve har nu bekräftat att alla spelare kommer att behålla sitt inventory från CS:GO även i Counter-Strike 2. Dina saker kommer också att få förbättrade utseenden p.g.a. de förbättringar som görs kring texturer och belysning.

4. Förbättrat ljud

I Counter-Strike 2 har man även förbättrat ljudet i spelet för att passa den fysiska miljön på ett bättre sätt. Man vill också göra ljuden tydligare och samtidigt ge en mer bekväm lyssningsupplevelse.

Ljudet förbättras i Counter-Strike 2
Bild: Valve.

5. Uppdaterad design av banor

Man fräschar också upp banorna i spelet med tre olika fokus: ”Touchstone”, ”Upgrades” och ”Overhaul”.

  • Touchstone är klassiska banor som fräschas upp med ny design, ljusare belysning m.m.
  • Upgrades är banor som får en större uppgradering kring belysning, rendering av skuggor och reflektioner.
  • Overhaul är banor som har byggts upp från grunden igen med hjälp av den nya tekniken som den ny spelmotorn erbjuder.
Uppdatering av kartor i CS2
Bild: Valve.

6. Bättre verktyg för att bygga banor

Ett förbättrat verktyg för communityn att skapa kartor kommer att finnas i CS2. Skapare kommer att enklare kunna bygga kartor och experimentera med objekt, belysningar och allt det som behövs för att bygga en funktionell karta i Counter-Strike.

Se samtliga uppdateringar på Counter-strike.net/cs2.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna