Blandade resultat för NiP i förkvalet till ESL Pro League S10

Idag inleddes förkvalet för lagen som slutade på placering 13-16 i ESL Pro League Season 9, i kampen om att behålla sin plats i högsta divisionen till nästa säsong. Lagen som gör upp om direktplatsen är NiP, Windigo, Turkey5 och Heretics.

Vinnaren i detta förkval behåller sin plats i ESL Pro League Season 10 medan tvåan och trean får spela i nästa steg av kvalet, mot de två högst placerade lagen från ESEA MDL Season 31, Sprout och Spirit, om de sista två platserna till högsta divisionen. Det lag som kommer fyra i förkvalet hamnar direkt i ESEA MDL Season 32. Alla matcher spelas i formatet bäst av tre och det är dubbeleliminering som gäller, efter två förluster är man alltså utslagen.

För svenska NiP startade det strålande då de enkelt besegrade Turkey5, vars kärna består av spelare från före detta Space Soldiers. Matchen inleddes på Dust2, där NiP startade på
CT-sidan och levererade direkt. Turkey5 lyckades bara få två rundor från första halvan och när NiP även vann pistolrundan på T-sidan var kartan avgjord. NiP gjorde processen kort och vann Dust2 komfortabelt med 16-2.

På efterföljande Nuke startade NiP som terrorister men det gjorde ingen större skillnad. Svenskarna var lika dominanta där och hade precis som på föregående karta en ledning med 13-2 vid sidbytet. Även denna gång lyckades NiP plocka pistolrundan och de två efterföljande, vilket gav en 16-2-seger även på Nuke.

Tuffare för NiP i Upper Bracket-finalen

I den andra matchen som pågick samtidigt, besegrade Heretics Windigo med 2-1 i kartor. Det franska laget, som består av flest spelare från före detta 3DMAX, inledde starkt mot NiP på Inferno och visade upp ett fint spel på terroristsidan. Heretics gick upp i en 4-0-ledning innan NiP slog tillbaka med fyra egna rundor. Sedan gjorde Heretics ytterligare ett ryck och plockade fem rundor i rad. NiP vann de två sista rundorna innan sidbytet men hade en svår uppgift framför sig på T-sidan. Matchen svängde sedan fram och tillbaka och NiP lyckades pressa matchen till runda 30 innan fransmännen till slut tog sin 16:e runda och därmed den första kartan.

På NiPs kartval, Overpass, fick de igång maskineriet direkt och efter 10 spelade rundor hade svenskarna vunnit samtliga. Heretics lyckades dock få med sig fyra rundor som CT men kartan blev aldrig riktigt spännande. Efter bara två vunna rundor som T för fransmännen slutade kartan 16-6 till NiP som därmed tvingade fram den tredje och avgörande kartan, Dust2.

Dust2 svängde länge fram och tillbaka, NiP gick upp i en 6-3 ledning på T-sidan men Heretics kämpade sig tillbaka och första halvan slutade till sist 8-7 till ninjorna. NiP vann även den andra pistolrundan men sedan tog Heretics över kommandot efter att ha vunnit rundan direkt efter. NiP hamnade då på bakfoten och kom aldrig riktigt ikapp. Heretics behöll ledningen och kunde i den 28:e rundan vinna matchen med 16-12.

Heretics är nu klara för finalen av förkvalet där de ställs mot segraren i matchen mellan NiP och Windigo. Turkey5, som förlorade i måstematchen mot Windigo, blev därmed nedflyttade till ESEA MDL S32.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here