HemCS:GOBåda svenska lagen vidare till kvartsfinal i Malmö - Ställs mot varandra

Båda svenska lagen vidare till kvartsfinal i Malmö – Ställs mot varandra

DreamHack Masters Malmö har varit en succé så här långt för både Fnatic och Ninjas in Pyjamas. Båda lagen har avancerat till slutspel och får möta hemmapubliken i morgondagens kvartsfinal.

Det började dock aningen knackigt för Fnatic som hade Robin ”flusha” Rönnquist och Maikil ”Golden” Selim tillbaka i femman. I första omgången ställdes man mot finska ENCE på Mirage. ENCE tog kommandot direkt och byggde på en stor ledning som man behöll matchen och vann med 16-7. Förlusten gjorde att Fnatic hamnade i lower bracket och varje match skulle spelas för deras överlevnad i turneringen.

Den svaga formen fortsatte mot TYLOO som plockade hem Inferno med 16-13. Sedan fick Fnatic upp farten och körde över det kinesiska laget med 16-2 på Mirage. Även om första halvan var jämn på Dust2 visade svenskarna att de hade kontroll på läget när de behärskat vann terroristsidan övertygande och vann med 16-10 totalt. 2-1 i kartor och Fnatic fick möjligheten att spela vidare medan TYLOO åkte ur turneringen.

I nästa omgång ställdes man mot G2, som gjorde sin första turnering med Nemanja ”huNter-” Kovac och Nemanja ”nexa” Isakovic i laget. Fnatic rivstartade direkt på Inferno och spelade ut det franska laget med 16-4. På efterföljande Train var svenskarnas insats lika imponerande. Förutom förlust i första pistolrundan var det Fnatics karta för hela slanten. Freddy ”KRIMZ” Johansson hade otroliga 35-8 i K-D och 175.9 i ADR, vilket är det tredje högsta någonsin. G2 plockade ytterligare ett fåtal rundor men i övrigt skåpade Fnatic ut dem och kartan slutade 16-5.

I sista steget innan kvartsfinal väntade brasilianska FURIA. Inledande Overpass blev en riktig maratonmatch där det tog 66(!) rundor innan en vinnare kunde koras. Lagen speglade alltså varandras resultat i fem övertidsomgångar innan Fnatic kunde stänga kartan i den sjätte med 34-32. Den tunga övertidsförlusten såg ut att ha knäckt FURIA då Fnatic med enkelhet kunde vinna Inferno med 16-5.

NiP inleder lovande med ”twist”

Mousesports började starkt mot Ninjas in Pyjamas på Inferno men vid underläge 2-4 kom NiP igång ordentligt. Svenskarna vann 12 av de 13 kommande rundorna och hade full kontroll på läget. Nicolas ”Plopski” Gonzalez Zamora visade upp fina individuella prestationer under hela kartan och NiP vann med 16-9.

I nästa omgång väntade Grayhound, som något överraskande besegrat Evil Geniuses i sin tidigare match. Även mot NiP bjöd australiensarna på en bra match och det var väldigt jämnt på första kartan, Mirage. Om det var en fin insats av ”Plopski” mot mouz, var Patrik ”f0rest” Lindbergs prestation på denna karta exceptionell. NiP vann till slut med 16-14 trots att ”f0rest” var den enda spelaren i laget med positiv K-D-statistik. Veteranen visade att han ännu håller på högsta nivån med sina 32 kills och 15 deaths. På Overpass som följde var det Fredrik ”REZ” Sterners tur att glänsa. Denna gång var det dock fler spelare i laget som levererade och NiP vann tämligen enkelt med 16-8.

Inför matchen mot NaVi var båda lagen klara för slutspel men det stod ändå mycket på spel då vinnaren avancerar direkt till semifinal medan förloraren får ta sig igenom kvartsfinalsteget. Ninjorna kom dock inte upp i form i denna match. NaVi bjöd på en stark T-sida på Overpass och en ännu starkare CT-sida när de vann med 16-8. På Inferno svängde det desto mer och NiP tappade flera lägen att ta kontroll över matchen men de förlorade istället mot NaVis force buys vid upprepade tillfällen. Svenskarna kämpade länge men fick till sist se sig slagna med 16-13.

Det blir alltså ett helsvenskt möte i kvartsfinalen som spelas imorgon, fredag, klockan 16.00 i Malmö Arena. För vinnaren av Fnatic och NiP väntar Astralis i semifinal. I den andra kvartsfinalen möts Mousesports och Vitality och där får vinnaren möta NaVi på lördag.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier