HemCS:GOAVANGAR vinner BLAST Pro Series i Moskva

AVANGAR vinner BLAST Pro Series i Moskva

Formen från Majorn i Berlin höll i sig för AVANGAR som plockade hem segern i BLAST Pro Series Moscow.

Det blev en minst sagt oväntad final av tvådagarsturneringen i Moskva då forZe och AVANGAR skulle ha kvalat om en plats till turneringen, men i och med att Vitality lämnade återbud i sista stund, blev båda lagen kvalificerade. Lagen tackade och tog emot samtidigt som de visade att de verkligen hade i turneringen att göra. Deras skickliga spel ledde till välförtjänta finalplatser inför den ryska publiken.

forZe vann hela gruppspelet genom att besegra ENCE, NaVi och AVANGAR. De kryssade mot NiP och enda förlusten kom mot MIBR. För AVANGARs del blev det förutom förlusten mot forZe även nederlag mot NiP men i övrigt vann de resterande matcher och gick till finalspel med en poängs marginal ner till NiP och MIBR.

I finalen fick de också revanschen mot forZe. AVANGAR började bäst och vann Overpass med 16-13. forZe studsade sedan tillbaka på Inferno som de vann med 16-12. På Dust2 visade dock AVANGAR att de hade mest krafter kvar och vann tämligen enkelt med 16-6. Finallaget från Berlinmajorn visade därmed återigen att de har en stark form och är ett lag som kan utmana de allra största.

NiP har goda chanser att avancera till globala finalerna

För svensk del gjorde NiP en godkänd insats. De besegrade AVANGAR och NaVi men kryssade mot både MIBR och forZe samt förlorade mot ENCE. Det ledde till en tredjeplats totalt och de fick i BLAST Pro Standoffs 1 mot 1-dueller möta NaVi. Svenskarna tog hem duellmatcherna med 28-26 i kills totalt, även om NaVi vann tre av fem dueller.

Nu återstår endast BLAST Copenhagen innan det är dags för BLAST Pro Series Global Final. I Global Final möts de fyra bästa lagen från årets BLAST-turneringar och Team Liquid, Astralis samt FaZe är redan klara. Det återstår alltså bara en enda plats och i dagsläget ligger NiP i pole position att knipa den. Det räcker med att ninjorna inte slutar sist i Köpenhamn så har de samlat ihop tillräckligt med poäng för att avancera till Bahrain, där finallagen möts och gör upp om en prispott på 500 000 dollar.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier