HemCounter-StrikeAstralis vinnare av IEM Katowice 2019

Astralis vinnare av IEM Katowice 2019

Danska Astralis är återigen mästare av en Counter-Strike Major. På söndagskvällen vann man IEM Katowice som har spelats under de senaste veckorna.

I finalen mötte man finska ENCE som överraskande tagit sig till finalen genom att slå Na’Vi i semifinalen.

Det blev aldrig särskilt spännande utan Astralis var helt enkelt ett nummer för stora för ENCE att rå på. Finalen inleddes på Train som Astralis vann med 16-11 i rundor följt av Inferno där man städade av ENCE enkelt och vann med 16-4.

Finalen följdes som mest av över en miljon samtida tittare utan att räkna med GOTV och kinesiska tittare.

Astralis ger motståndarna kritik

Efter att man säkrat ännu en Majorseger så ger Astralis en känga till motståndarna på Conter-Strike scenen just nu. Med gott självförtroende menar man själva att de andra lagen inte riktigt kommer upp i nivå just nu:

”Even if I don’t hit my shots we still win rounds pretty comfortably. I don’t know if it’s other teams not stepping up right now or if we are playing very good.”

Astralis är verkligen dominanta just nu och det krävs att andra lag verkligen tar kliv för att putta ner danskarna från tronen. Men vi har sett dominanta CS-lag förut som till slut tappar sin ledning.

Fem miljoner kronor till Astralis

IEM Katowice har en total prispott på över 1 miljon dollar och genom sin förstaplats får Astralis hälften av dessa pengar (över 5 miljoner kronor) att dela på.

ENCE går långt ifrån lottlösa utan de tar hem 150 000 dollar att dela på. Bästa svenska lag blev Ninjas in Pyjamas på en delad 5-8:e placering och tar hem 35 000 dollar i prispengar. Även Olofmesiter med sitt Faze Clan hamnade på samma placering.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier