HemCS:GOAstralis vidare till final i IEM Katowice – helnordisk final väntar

Astralis vidare till final i IEM Katowice – helnordisk final väntar

Den andra seminfinalen i årets IEM Katowice stod mellan MIBR och Astralis. Brasilien mot Danmark där danskarna var favoriter på förhand.

Astralis pallade för favorittrycket och kunde efter två raka kartor besegra MIBR. Nu väntar finska ENCE i den helnordiska finalen av IEM Katowice 2019.

Pressade Astralis på Overpass

Ett förvånande förstaval av karta från MIBR i form av Overpass ställde danskarna inledningvis. MIBR pressade Astralis hela vägen in på mållinjen men kartan slutade till slut 16-14 i Astralis fördel.

Astralis ”Magisk” blev toppfragger på kartan med 26 kills och en KD på 1.37 och en ADR (Average Damage per Round) på 106.1.

Astralis val av karta blev sedan Inferno som man på förhand hade 13 raka vinster på i tävlingssammanhang. En lång uppförsbacke för MIBR med andra ord som var tvungna att vinna och bryta danskarnas svit.

Astralis visade redan om T-sidan att vilken hög klass man håller på just Inferno och kunde koppla greppet med 9-6 efter första halvan. På CT-sidan dominerade man sedan totalt och tappade bara en runda innan slutresultatet landade på 16-7 för Astralis.

På Inferno hade ”dupreeh” flest kills med sina 22 och en KD på 1.39 och en ADR på 104.7.

ENCE väntar i finalen

Semifinalen mellan Astralis och MIBR var populär bland tittarna och det var oftast över 350 000 samtida tittare under stor del av semifinalen. Det bådar gott inför finalen.

I finalen väntar det finska skrällaget ENCE, en helnordisk final med andra ord. Astralis får så klart gälla som förhandsfavorit men finländarna har ett riktigt bra momentum just nu.

Finalen spelas i morgon söndag med start 19.00 – Finalen streamas som vanligt på Twitch.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier