HemCounter-StrikeAstralis vann IEM Beijing

Astralis vann IEM Beijing

Astralis visade upp sin forna form och är mästare av IEM Beijing efter att ha krossat allt motstånd genom hela turneringen.

Efter att ha vunnit grupp A ställdes danskarna mot FaZe Clan, som hittills i turneringen visat god form då de bland annat slagit världsettorna Evil Geniuses i två Bo3-möten. I semifinalen var det dock endast ett lag på kartan. På inledande Dust2 släppte inte Astralis ifrån sig en enda runda(!). Inte heller på efterföljande Nuke skulle FaZe visa sig ha någon chans. Astralis startade på den svårare T-sidan men lyckades ändå plocka 13 rundor innan de kunde avgöra direkt på CT-sidan och segern med 16-0, 16-2 var ett faktum.

I finalen väntade 100 Thieves som stått för en fin comeback mot Vitality i sin semifinal och vänt matchen till en 2-1-seger. Men även denna gång var Astralis övermäktiga. Första kartan i finalen, Vertigo, var jämn och slutade 16-14 till danskarnas favör. Sedan var det enbart Astralis för hela slanten. 16-5 på Nuke blev till 16-3 på Train och finalsegern med 3-0 var given.

Ett styrkebesked från Astralis som lämnar Kina 125 000 dollar rikare och garanterade en plats i IEM Katowice 2020. Turneringens MVP av HLTV blev Lukas “Gla1ve” Rossander som bjöd på fina insatser och avslutade med en genomsnittlig rating på 1.48. Astralis är i och med segern i Beijning även med i racet för Intel Grand Slam Season 3 då de tillsammans med Liquid, EG och Fnatic alla har en titel var.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier