Astralis ostoppbara i Berlin – Tredje raka Majortiteln

Foto: twitch.tv/starladder_cs_en

Det blev Astralis som slutligen fick lyfta pokalen i Berlin. Favoriten körde över AVANGAR i finalen och är nu det första laget att ta tre raka Majortitlar.

AVANGAR tog sig till final efter att ha besegrat Renegades med 2-0 i semifinalen. Efter en jämn första kamp på Mirage som slutade 22-19 till AVANGAR, gick det betydligt lättare på Dust2, där Renegades städades av med 16-6.

NRG blev aldrig något problem för Astralis i deras semifinal. Danskarna vann med 16-10 på Train och kunde sedan stänga matchen med 16-9 på Overpass.

I finalen hann det aldrig bli riktigt spännande. Redan efter kart-vetot var klart kändes det som Astralis hade övertaget och allt i sina händer. Matchen inleddes på Inferno, där Astralis visade upp ett glimrande spel på terroristsidan. Efter att ha 12 rundor med sig in till CT-halvan kunde de snabbt ta hem den första kartan med 16-6.

På Dust2 inledde Astralis istället som CT och stängde skickligt och effektivt ner AVANGARs offensiv. Som vanligt när det gäller Astralis låg mycket fokus vid det taktiska och deras sedvanliga granatanvändande var på topp även ikväll. De vann den första halvan med 11-4. AVANGAR vann sedan kartans andra pistolrunda men kunde inte förvalta övertaget i nästkommande runda. Astralis tog över kommandot igen och vann resterande rundor till en komfortabel totalseger med 16-5.

Vinsten var Astralis fjärde Majorseger totalt och de har nu som första lag någonsin vunnit tre raka Majors. AWP-spelaren Nicolai “device” Reedtz fyllde dagen till ära år och han glänste verkligen i finalen. Föga förvånande blev han utsedd till hela turneringens MVP.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here