Astralis avslutar året på topp – Mästare av BLAST Pro Series Global Final

Astralis vinner sin sista turnering för året. Foto: twitter.com/blastproseries

För de fyra lagen som tagit sig till BLAST Pro Series finalspel i Bahrain innebar det även den sista turneringen för året. Vinnare blev danska Astralis, som återigen visat att de är bäst i världen.

För svenska Ninjas in Pyjamas inleddes turneringen bra då man besegrade FaZe Clan med 2-0 efter 16-13 på Vertigo och 16-7 på Mirage. Veteranen Patrik “f0rest” Lindberg storspelade och ledde ninjorna till segern och en plats i upper bracket-finalen.

Där väntade Astralis, som besegrat Liquid med 2-0 efter vinster på Nuke och Inferno. Mot Astralis blev det dock tufft för NiP. På Train kom svenskarna igång först mot slutet av den första halvan där de tog sex raka rundor. De kunde dock inte ta med det spelet till CT-sidan och fick inte riktigt ordning på ekonomin. Astralis vann kartan med 16-11 och kunde sedan efter en fin T-sida på Nuke vinna den kartan med 16-8.

NiP ställdes nu mot Liquid, som slagit ut FaZe, i en match om en plats i finalen mot Astralis. Även Liquid blev numret för stort för NiP. På Overpass vann amerikanerna relativt komfortabelt med 16-10 och även om det blev jämnare på Mirage räckte inte ninjorna till, utan föll med 14-16.

Stormöte i finalen

I finalen möttes alltså Astralis och Liquid, två lag som dominerat under olika perioder av året och som kämpat för att visa att de hör hemma på första platsen av världsrankingen. Astralis visade dock varför det är de som är rankade etta just nu genom fint taktiskt spel och vunna dueller.

Lagen valde att spela samma kartor som vid det första mötet i turneringen. Astralis CT-sida glänste på Inferno och la grunden för att de kunde stänga kartan som terrorister med 16-11. På Nuke skrevs slutsiffrorna till 16-12 och Peter “dupreeh” Rasmussens betydelse för laget under finalserien och hela turneringen gav honom MVP-titeln.

I det sista BLAST Pro Series Stand-Off för året möttes NiP och FaZe i 1 mot 1-dueller. Denna gång var det FaZe som gick vinnande ur striden och de gjorde det med god marginal. Efter att ha vunnit samtliga dueller avrundade svenske Olof “olofmeister” Kajbjer det hela snyggt genom att kniva NiPs Simon “twist” Eliasson på AWP-rundan, vilket avslutade hela duellen direkt.

BLAST har nu gått ut med att de utökar turneringskonceptet inför nästa år, med fler deltagande lag och större prispengar. De har presenterat tolv av de deltagande lagen men menar att det kommer att tillkomma fler lag. Av de organisationer som avslöjats finns samtliga fyra av de som deltog vid finalspelet i Bahrain. Svenska Fnatic har dock inte presenterats men ryktas vara ett lagen som kan tillkomma. Den första BLAST-turneringen för 2020 ska gå av stapeln i London i januari och fler detaljer kommer följa.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here