HemCounter-StrikeAssassins EZ vann första upplagan av Women's Esports League

Assassins EZ vann första upplagan av Women’s Esports League

Under helgen avgjordes den första upplagan av Women’s Esports League i Skellefteå och Skellefteå Kraft Arena. Bakom turneringen står organisationen Female Legends som jobbar för att främja jämlikhet inom esporten.

Åtta lag skulle göra upp om slutsegern som tidigare under året inleddes av ett gruppspel där alla mötte alla för att få fram slutspelslagen. Assassins EZ var det laget som gruppsegern med 6-1 i matcher och hela +83 i rundskillnad.

Assassins EZ stod som slutsegrare

Det skulle sedan även bli Assassins EZ som stod som slutsegrare i turneringen efter att man slagit Lazarus Esports i finalen med 3-1 i kartor.

Lazarus Esports inleede dock starkast när man tog hem den första kartan Dust II med 19-17. Men därefter hade man inte mycket att sätta emot utan Assassins EZ kunde vinna tre raka kartor, Nuke (16-5), Inferno (16-10), Train (16-11). För segern tar man hem ungefär 25 000 kr att dela på i laget.

Nessa enda svenska deltagaren

Laget Crowns Female var det enda laget som innehöll svenskt deltagande i slutspelet i form av “Nessa”. Man slutade på sjätte plats i gruppspelet med 3-4 i matcher.

I kvartsfinalen ställdes man mot Monolith Female där man inledde starkt och vann den första kartan Mirage med 16-12. Men Monolith Female skulle sedan vända och vinna två raka kartor i form av Train (19-16) och Dust II (16-14).

Om du vill veta mer om organisatören Female Legends och kommande events gör du enklast det på deras hemsida.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier