HemCS:GOMatchen mellan Anonymo och Ninjas in Pyjamas ska spelas om efter beslut...

Matchen mellan Anonymo och Ninjas in Pyjamas ska spelas om efter beslut av Flashpoint

Ninjas in Pyjamas förlorade sin inledande match i Flashpoint 3 och den första matchen med Dev1ce i laget. Men efter att NiP’s VD Hicham Chahine och Jonas Gundersen lämnat in en överklagan har beslutet nu fattats att matchen ska spelas om. Det är oklart när matchen ska gå av stapeln.

Det stormar just nu i CS:GO-communityn efter Flashpoints beslut att spela om matchen mellan Ninjas in Pyjamas och Anonymo, en match den polska organisationen vann med 2-1 i kartor.

Anledningen till beslutet om omspel är p.g.a. Ninjas in Pyjamas hade problem med den server som matchen spelades på och man sägs ha bevis för att Ninjas in Pyjamas haft upp till 40% packet loss under matchens gång.

CS:GO-communityn har i och med detta delats upp i två läger i frågan. De som tycker att eftersom Ninjas in Pyjamas fullföljde matchen så bör de acceptera förlusten och de som tycker att matchen borde spelas om eftersom det inte var fair play.

Enligt Ninjas in Pyjamas så är det just den högsta ledningen i organisationen som lämnat in överklagan. Man anger att anledningen till att Ninjas in Pyjamas valde att fullfölja matchen var att endast spelare får närvara i rummet när matchen är igång och spelarna utelämnades till att fatta ett tufft beslut som ledningen borde ha varit en del av.

Tillsammans med internetleverantörer och annat har man lagt fram bevis för den påstådda packet lossen under matchen och att det var utom NiP’s kontroll att påverka utan att det istället var serverns inställningar som orsakade problemen.

Admins i Flashpoint har fattat beslutet att matchen kommer att spelas om. Det är fortfarande oklart när matchen kommer att spelas men lita på att dramat kommer att fortsätta speciellt om Ninjas in Pyjamas skulle gå och vinna rematchen.

I tweeten nedanför kan du läsa om Ninjas in Pyjamas version av händelseförloppet:

Här kan du också läsa Anonymos version och syn på händelserna:

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna