HemCounter-StrikeEyeballers vinner Svenska Cupen i Counter-Strike 2023

Eyeballers vinner Svenska Cupen i Counter-Strike 2023

Under söndagen vann Eyeballers Svenska Cupen i Counter-Strike efter att ha slagit Godsent i finalen inför ett fullsatt Space Arena. Man gjorde det genom imponerande 2-0 efter att veteranen JW storspelat och Shine stått för en episk ninjadefuse när matchen skulle avgöras.

Det blev till slut Godsent och Eyeballers som tog sig till final av Svenska Cupen i Counter-Strike 2023. Tidigare under helgen hade Eyeballers säkrat finalplatsen genom att slå Alliance och Godsent skickade fjolårsvinnaren Ninjas in Pyjamas till en bronsmatch och tog sig till final.

När finalen skulle dra igång så hade Godsent försökt överraska motståndet genom att välja kartan Ancient. Men överraskningseffekten uteblev och det var istället Eyeballers som tog en ledning med 7-0. Ett grepp man sedan aldrig släppte utan man kunde vinna relativt komfortabelt med 13-7.

Den andra kartan Mirage blev så jämn som man vill att en finalkarta ska vara där Eyeballers vann första halvlek med 7-5 i rundor. Den jämna poängställningen skulle hålla hela vägen in till avgörandet.

Episk ninjadefuse av Shine knäckte Godsent

Vid ställningen 11-11 skulle matchseries avgöras och det såg ut att bli Godsent som först skulle kliva upp på tolv rundor och skaffa sig en kartboll. Men Eyeballers Shine hade andra tankar när han, efter att Godsent plockat fyra kills och planterat samt säkrat bombplatsen, stod gömd bakom en låda och väntade på att Godsent-spelarna skulle lämna.

Efter att Godsent-spelarna lämnat platsen för att vänta på att bomben skulle smälla så smög han fram och kastade en smoke grenade på bomben och lyckades defusa den innan tiden rann ut.

Med båda armarna utåt tog han emot vrålen från lagkamraterna och Space Arena. Ett kit, en smoke och en dröm som kommentatorn Friberg beskrev det. Ninjadefusen blev ett för tungt slag för Godsent att hämta sig från och Eyeballers kunde avgöra den andra kartan med 13-11 i rundor och säkra segern i Svenska Cupenv 2023.

För segern vinner man 250 000 kr men kanske framförallt att man får bocka av ett av organisationens stora mål att vinna turneringen, något som JW pratade om i intervjun efteråt. Nu tittar man mot nästa mål: spela i en Major-turnering.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna